Notícies

Declaracions del Dr. Padrós a Europapress: “Els metges adverteixen de les dificultats de derivar pacients pel tancament de llits”

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha advertit de les dificultats per derivar pacients que suposa el tancament de llits als hospitals durant els mesos d'estiu, tot i que ha reclamat un debat constructiu sobre la qüestió i les llistes d'espera en general, que ha demanat que atenguin criteris purament mèdics.


En declaracions a Europa Press, Padrós ha indicat que la inutilització de llits en el període d'estiu succeeix cada any per la baixada de l'activitat, tot i que ha admès que el sistema sanitari es troba tensionat per la caiguda d'un 20% del pressupost els últims anys.

"Si algú pretén dir que el sistema no queda afectat és mentida, i si es manté és perquè els professionals s'estan deixant el coll en ell", ha dit Padrós, que ha posat sobre de la taula l'esforç salarial que han fet els facultatius.

Ha demanat als agents polítics, sanitaris, socials i administratius un debat constructiu per no crear situacions d'alarma entre els ciutadans i ha apel·lat a la responsabilitat de tots per no "malmetre" el sistema i generar desconfiança.

Ha reclamat a l'administració esforços per desburocratitzar el sistema sanitari i aplicar a la gestió de llistes d'espera i urgències criteris mèdics, com succeeix en el cas dels trasplantaments, que no és qüestionat.

Sobre el cessament del cap d'Urgències de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Xavier Jiménez, després de les queixes abocades sobre la qualitat assistencial, ha opinat que, probablement, en aquest cas han "fallat els mecanismes de diàleg".

Font: Europapress (13/07/2014)