Notícies

Comunicat de la Junta de Govern sobre les denúncies per avortaments il·legals

Davant d'algunes informacions publicades als diaris La Razón i ABC, així com a webs com el de ForumLibertas, fent al·lusió a unes actuacions del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona relacionades amb una denúncia sobre pràctiques d'interrupció de l'embaràs presumptament fora dels supòsits legals, la Junta de Govern d'aquesta corporació professional vol manifestar: 
  • Que és rotundament falsa la informació segons la qual un dels metges que es relaciona amb pràctiques suposadament il·legals, el Dr. Vicente Parra, sigui membre Vocal de la Junta de Govern d'aquest Col·legi o sigui un alt càrrec de la institució. El Dr. Parra és un metge col·legiat, que pertany a una secció col·legial (la de toco-ginecòlegs), no forma part de la Junta de Govern del Col·legi i, per tant, no participa ni pot participar en cap decisió d'aquesta Junta ni és consultat en la tramitació o resolució d'aquests procediments.
 
  • Que l'únic cas que el Col·legi ha conegut, específicament denunciat, i que pugui relacionar amb les notícies aparegudes aquesta setmana, és el de la periodista d'una televisió danesa, que aquesta corporació va analitzar després d'obrir un expedient d'ofici, al qual es va acumular la posterior denúncia d'una associació. Fetes les actuacions pertinents, entre elles la visualització d'un vídeo-denúncia, la citació dels metges implicats i la documentació dels fets, la Junta de Govern va considerar que l'actuació dels metges que van intervenir en aquest cas concret no havia infringit cap norma deontològica. 
  • Finalment, volem recordar la necessitat de respectar allò que tenim en comú en un Estat de Dret i que fa possible la convivència: els límits de la llibertat d'expressió, i el respecte a les decisions judicials, fins ara protegides en aquest cas pel secret de sumari.

    Barcelona, 30 de novembre de 2007
    La Junta de Govern