Notícies

Canvi climàtic i salut, tema central de l’acte de lliurament de les Beques Bada 2017El Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, elaborat per més 140 autors de diferents universitats i centres de recerca catalans, evidencia que el canvi climàtic sí que té efectes en la nostra salut. Però, quins? Com incideix en el nostre dia a dia? Què podem fer per minimitzar les seves repercussions en la salut global? Aquestes seran algunes de les qüestions que es debatran en la taula rodona “Canvi climàtic i salut”, organitzada per la Secció de Metges Cooperadors del Col·legi i que tindrà lloc dimecres 13 de desembre a la Sala d’Actes del CoMB.

El reconegut metereòleg, Tomàs Molina, i el director científic d’ISGlobal, Josep Maria Antó, seran els encarregats del debat, que moderarà el Dr. Xavier de las Cuevas, president de la Secció.  Aquesta taula rodona se celebra en el marc del lliurament de les Beques Dr. José Luis Bada, que ja sumen 24 edicions. Enguany seran onze els professionals de la Medicina els qui rebran aquests ajuts i podran cursar estudis de postgrau i realitzar estades formatives sobre el terreny per especialitzar-se en cooperació i salut internacional.


Beques “Dr. José Luis Bada”, l’aposta del Col·legi per la formació en salut global

Les Beques “Dr. José Luis Bada” es van crear l’any 1993 en homenatge al Dr. José Luis Bada Ainsa, pioner en el camp de la cooperació sanitària i la Salut de les migracions a Catalunya i l’Estat español. Al llarg d’aquests 24 anys d’història, s’han concedit 343 beques a metges de 16 nacionalitats diferents i s’han destinat més de 900.000€.  En la pàgina web de la Secció Col·legial de Metges Cooperadors podeu conèixer l’experiència de diversos professionals sanitaris que expliquen com les Beques Bada els van ajudar a impulsar la seva carrera en aquest àmbit.