Notícies

Caminada popular amb motiu de la Diada Mundial del Cor

El proper diumenge, dia 24 de setembre, i organitzada per la Delegació d'Osona del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, tindrà lloc a Vic la 6a Caminada Popular del Dia Mundial del Cor, que, a nivell mundial, se celebra, en aquesta mateixa data, en més de 200 ciutats de tot el món. En la darrera edició van participar unes 300 persones.
 
Patrocinada per la World Heart Federation de l’OMS (Organització Mundial de la Salut), la Federació Mundial de Cardiologia i la Societat Catalana de Cardiologia, la seva fita és impulsar i motivar la prevenció de les malalties coronàries mitjançant l’esport.

Aquesta caminada no està prevista com a competició esportiva, motiu pel qual, seguint les fites anteriorment esmentades, es desenvolupa en un recorregut molt breu i planer, urbà i rural, de 4 quilòmetres, que permet que puguin assistir-hi persones de totes les edats, des dels avis fins als néts. Per tal de tenir cura de petits problemes que puguin presentar alguns dels assistents, com pot ser un excés de cansament, la furgoneta de l'Hospital de Dia de l'Hospital de la Santa Creu, farà de cotxe escombra i donarà assistència a tothom que ho necessiti.

S’iniciarà a les 9 del matí a la Plaça Major de Vic, lloc on habitualment es fa la concentració i les inscripcions de darrera hora, i està previst que, junt a d'altres autoritats i persones rellevants, doni la sortida el Sr. Alcalde.

La seguretat de la caminada anirà a càrrec de la Guàrdia Urbana de Vic, que vigilarà els punts conflictius de la caminada, com és ara travessar la carretera C-17 (antiga nacional 152), i alguna cruïlla important dins de la ciutat.

La caminada finalitzarà davant de l'Ajuntament de Malla, on es farà un esmorzar de germanor, i un equip sanitari mesurarà les constants biològiques d'aquells participants que ho desitgin, fent les recomanacions sanitàries que estimin pertinents.