Notícies

Advertiment: empresa suïssa que remet formularis als metges per actualitzar el seu índex

Hem rebut unes comunicacions del Consejo General de Colegios de Médicos en les què se’ns adverteix que una empresa suïssa anomenada Nova Channel AG, amb seu a Lucerna, ha creat una base de dades mèdiques per Internet sota el nom de “Índice de médicos y terapeutas”. L’Associació Mèdica de Suïssa ha advertit al Consejo General de Colegios Médicos de España que la companyia suïssa Nova Channel AG és de dubtosa legalitat i que hi ha un procediment criminal incoat contra ella.


Aquesta empresa envia als metges, normalment per correu, un formulari que presenta dues opcions; una, a la part superior, de caràcter gratuït, i que és simplement per a actualitzar les dades generals del metge, com adreça, telèfon, fax, e-mail; i, l’altra, en la part inferior del formulari, redactada amb menys espai entre línies, i, per tant, de més costosa lectura, que constitueix “el pedido” i que té un import de 983 €. Aquesta segona opció requereix que es faci publicitat al metge i, per això, és precís que aquest aporti una imatge o logotip.

Se’ns ha comunicat que, junt amb altres dos companyies amb seu a Suïssa, “Das Gelbe Buch” i “Printus AG”, la seva manera d’obtenir informació podria ser enganyosa, i, encara que en un principi el servei que ofereixen el presenten com a gratuït, les persones que faciliten les seves dades i signen el formulari que envien, aparentment, estan subscrivint amb ells de forma no voluntària un contracte per varis anys.

En conseqüència, si reben cap d’aquests formularis poden posar-se en contacte amb l’assessoria jurídica del Col·legi (tel. 93 567 88 80; Passeig de la Bonanova, 47, 3a.planta).