Notícies

30a Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià a Vic

30a Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià a Vic

La Junta Comarcal d’Osona del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona (ACMO) han organitzat la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, celebració de la professió mèdica osonenca, amb un acte que va tenir lloc el 30 de setembre, a les 20 hores, a la  Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. 

Durant l’acte, el redactor en cap del diari El País, professor de periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna i doctor Honoris Causa per la Universitat de Vic, Ramon Besa, va pronunciar la conferència “El dret a la informació i el secret professional”. Posteriorment, els representants del CoMB i l’ACMO van fer entrega de la XL edició dels Premis Sanitat Osona en les categories de treballs inèdits, treballs publicats, treballs de recerca sobre el càncer i treballs de recerca de la borsa formativa dels metges residents. Així mateix, l’ACMO va donar a conèixer el nom del guanyador/a de la XXIII Beca d’Investigació d’Osona i l’IRIS CC, el corresponent al guanyador/a de la XXIII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut.

 Els professionals premiats enguany són: 

  • Javier Díez de los Ríos, metge especialista en medicina interna, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs inèdits, pel treball Prevalencia de enterobacterias multirresistentes de adquisición comunitaria en Osona: ¿una amenaza para el ser humano?
  • Mariona Espaulella, metgessa especialista en geriatria, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs publicats, pel treball Assessment of frailty in elderly patients attending a multidisciplinary wound care centre: A cohort study.
  • Pere Roura, metge especialista en medicina preventiva i salut pública, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs de recerca sobre el càncer pel treball Incidència i mortalitat per càncer a la comarca d’Osona: anàlisi del període de 2005 a 2020.
  • Roberto Daniel Cortés, metge resident en geriatria, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs de recerca de la Borsa formativa dels residents pel treball Evaluación del impacto de las neumonías por broncoaspiración sobre la fragilidad en pacientes ingresados en una unidad geriàtrica de agudos.
  • Gemma Fargas, metgessa resident en geriatria, i Carlos Fragachan, metge resident en medicina interna, PREMI SANITAT OSONA ex aequo en la categoria de casos clínics de la Borsa formativa dels residents pels treballs Isquèmia medul·lar i Neumonía adquirida en la comunidad, pero ¿por ‘neisseria meningitidis’? Reporte de caso y revisión de la literatura, respectivament.
  • Miquel Basilio, psicòleg intern resident, XXIII Beca d’investigació de l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona pel treball Efectivitat de la realitat virtual immersiva en el tractament psicològic del Trastorn Obsessiu Compulsiu.
  • Anna Escalé, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària, XXIII Ajut Consultori Bayés pel treball Ús de la intel·ligència artificial com a eina de suport diagnòstic de lesions cutànies a l’atenció primària a Catalunya.
  • Laia Cases i Dolors Garcia, metgesses especialista en medicina familiar i comunitària, accèssits al XXIII Ajut Consultori Bayés pels treballs, Descripció de l’impacte de la Covid-19 en l’àmbit residencial de Catalunya a través de l’anàlisi de dades massives i 3D/3D+ eina pel repte de la complexitat clínica en els serveis d’urgències. Aproximació multidimensional del pacient d’edat avançada a urgències, respectivament.

 

30a Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià i Acte de la Professió d’Osona a Vic