Centre de Vida Independent

El Centre de Vida Independent (CVI) és un centre especialitzat en l’autonomia personal i l’envelliment actiu. Des de l’inici de la posada en marxa del Programa de protecció Social del CoMB (PPS), aquest centre forma part de les entitats col·laboradores del Programa.

CVI és un centre especialitzat en l’autonomia personal i l’envelliment actiu i té 15 anys d’experiència com a referent a Catalunya. És gestionat per l’Associació per la Vida Independent, una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. El centre s’especialitza en tres àrees: l’assistència, la formació i la innovació.

Centre Obert d’Assessorament

El Servei “Centre Obert d’Assessorament” té com a principal objectiu la valoració, entrenament i suport a persones amb diversitat funcional, dependència i gent gran en totes les possibles solucions tècniques relacionades amb la millora de l’autonomia personal, l’envelliment actiu i la cura personal.

Per aquest propòsit, realitzem una intervenció centrada en la mateixa persona i el seu entorn, per tal de crear entorns domiciliaris que potenciïn la vida independent. 

En què consisteix el servei?

  • Primera entrevista amb la treballadora social del CVI per fer l’anàlisi inicial de la seva demanda i les seves necessitats.
  • Visita diagnostica de valoració amb el professional més adient per a les necessitats plantejades (pot ser una terapeuta ocupacional, fisioterapeuta, logopeda, etc.). Aquesta visita pot ser en el domicili de la persona, en la llar intel·ligent del CVI, al centre sociosanitari o de manera virtual i se centra en la persona amb discapacitat i/o dependència i en les seves capacitats i necessitats. Es fa un repàs de totes les activitats de la vida diària, des que la persona es lleva fins que se’n va a dormir.
  • Emissió de l’informe-proposta de solucions tècniques, que poden ser molt diverses: productes de suport, arranjaments funcionals a la llar, tecnologia adaptada, estratègies o altres serveis.
  • Assessorament sobre equipaments i ajuts disponibles per a l’obtenció de les solucions recomanades, sigui mitjançant recursos públics o privats. D’igual manera, s’ofereix el suport directe de la treballadora social en la tramitació d’ajuts municipals, en cas necessari.
  • Suport a l’aprenentatge, mitjançant la visita de validació i aprenentatge. Dura aproximadament 1 hora i se centra en el correcte maneig de les solucions adquirides per la persona i la validació que totes les solucions proposades són realment adients per la persona.

Aquest servei s’ofereix gratuïtament fins a finals de desembre 2024.

A qui va dirigit? Metges i metgesses col·legiades i llurs familiars amb un perfil preventiu, que encara no es troba en una situació de dependència, o bé una persona amb dependència i/o diversitat funcional, residents a Catalunya, que presenten la necessitat de millorar o mantenir el seu nivell d’autonomia personal.

Més informació

Servei de formació i suport a persones cuidadores familiars

El servei neix de la necessitat d’aprofundiment en els coneixements de la cura i l’activació des de l’entorn cuidador de les persones en situació de dependència i discapacitat. L’objectiu del programa és donar les eines a la persona cuidadora per tal de realitzar l’atenció del seu familiar de la manera més idònia, tant per la cura de la persona atesa, com per la mateixa seguretat física del cuidador.

A qui va dirigit?Metges col·legiats i llurs familiars, residents a Catalunya, que facin de cuidadors familiars.

Per a més informació pots contactar amb el Programa de Protecció Social del CoMB per correu electrònic a proteccio-social o al telèfon 93 567 88 94.