Premis

Edició especial 2022: #INOBLIDABLES

Acte de reconeixement i memòria als professionals davant la pandèmia de COVID-19

El CoMB va organitzar, el dia 7 de març de 2022, l’acte #INOBLIDABLES, un reconeixement als dos anys d’enorme esforç professional i personal que els metges i metgesses han fet des de l’inici de la pandèmia de COVID-19. #INOBLIDABLES també és un record i un homenatge als professionals que ens van deixar a causa de la malaltia. Aquest acte de memòria col·lectiva va aplegar uns 400 assistents a l’Auditori Axa de Barcelona i es va poder seguir també per streaming.

En aquest espai es pot reviure l’esdeveniment en format íntegre o bé recuperant-ne moments concrets a través de vídeos més breus. Entre els diferents contiguts, hi ha converses amb professionals, reculls de testimonis de professionals que expliquen vivències i reflexions en primera persona sobre diferents moments de la pandèmia, interpretacions musicals, etc. S’hi inclou també la reflexió de l’artista Joan-Pere Viladecans al voltant del procés creatiu d’una peça artística que ret homenatge a l’esforç col·lectiu dels professionals

L’esclat de la pandèmia

Antoni Trilla. Medicina preventiva i salut pública. Hospital Clínic (Barcelona); Mireia Puig. Medicina interna-Urgències. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona); Toni Marin. Pneumologia. Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona); Olivia García. Medicina d’emergències. SEM; Dolors Quera. Geriatria. Hospital sociosanitari Mutuam Güell (Barcelona); Marta Vidal. Medicina interna. Hospital de Martorell; Daniel Paredes. Medicina familiar i comunitària. CAP Santpedor.

Les primeres onades

Ricard Ferrer. Medicina intensiva. Hospital Vall d’Hebron (Barcelona); Sandra Beltran. Anestesiologia i reanimació. Parc de Salut Mar (Barcelona); Montse Garcia. Medicina interna. Hospital General de Catalunya (Sant Cugat del Vallès); Núria Torres. Medicina general i gestió sanitària. 061 Salut Respon. Elisa Llurba. Obstetrícia i Ginecologia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona); Josep Sabata. Medicina familiar i comunitària. CAP Sant Sadurní d’Anoia; Beatriu Bilbeny. Medicina familiar i comunitària. CAP Drassanes (Barcelona).

La solidaritat

Vanessa Díaz. R2 Medicina familiar i comunitària. CAP Sant Pere de Ribes - ABS Garraf Rural; Carme Espel. Medicina familiar i comunitària. Jubilada voluntària al SEM; Oriol Mirallas. R4 Oncologia mèdica. Hospital Vall d’Hebron (Barcelona); Anna Albó. Medicina familiar i comunitària. Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic; Sònia Martínez. Medicina familiar i comunitària. Servei d’Atenció Primària Delta del Llobregat (ICS); Gustavo Tolchinsky. Medicina interna. Hospital de Badalona; David Noguera. Expresident de Metges sense Fronteres.

L’esperança de les vacunes

Silvia de Sanjosé. Epidemiologia. ISGlobal; Ramon Boixeda. Medicina interna. Hospital de Mataró; Alba Martínez. Medicina familiar i comunitària. CAP La Llagosta; Rafael Padrós. Medicina del treball. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona); Anna Escalé. Medicina familiar i comunitària. CAP Navàs; Magda Campins. Medicina preventiva i salut pública. Hospital Vall d’Hebron (Barceolona); Pepe Serrano. Pediatria. Equip d’Atenció Pediàtrica Territorial Garraf.

El futur

Sònia Miravet. Medicina familiar i comunitària. CAP Martorell; Beatriz Mothe. Medicina interna. Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa (Badalona); Berta Areny. R3 Geriatria. Parc de Salut Mar (Barcelona); Joan Miquel Nolla. Reumatologia. Hospital de Bellvitge i UB Campus Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat); Rosa Calvo. Psiquiatria. Hospital Clínic (Barcelona); Ferran Fillat. Cirurgia ortopédica i traumatologia. Hospital Parc Taulí (Sabadell) i Hospital Clínic (Barcelona); Antoni Ramos. Psiquiatria. Hospital Vall d’Hebron (Barcelona).

L’esclat de la pandèmia

 

El repte de les primeres onades

 

La solidaritat

 

L’esperança de les vacunes

 

El futur

 

Els primers mesos de la pandèmia a Catalunya

Antoni Bassas parla amb Robert Güerri (metge infectòleg del Parc Salut Mar de Barcelona), Olga Rubio (metgessa intensivista de l’Hospital Althaia de Manresa) i Esperanza Martín (metgessa de família del CAP Maragall de Barcelona).

L'esclat de solidaritat

Antoni Bassas parla amb Jaume Sellarès (metge de família al CAP Sardenya de Barcelona i vicepresident del CoMB), Anna Olivé (metgessa geriatra a l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Barcelona) i Jordi Brescó (metge resident de medicina familiar a la unitat docent Catalunya Cental).

Sílvia Bel, José Santiago i Juan Manuel Galeas.

L’actriu Sílvia Bel recita els poemes Retorn a casa, de Jordi Pàmias, i Solstici, de Miquel Martí i Pol. L’acompanyen, a la guitarra, José Santiago; i el cantaor Juan Manuel Galeas, que interpreta el poema Riu amunt, de Miquel Martí i Pol.

Quartet Mèlt

El Quartet Mèlt interpreta una versió molt personal del popular tema Camins del grup Sopa de Cabra

Joan-Pere Viladecans

L'artista Joan-Pere Viladecans reflexiona al voltant del procés creatiu de la peça que ha creat per homenatjar l’esforç col·lectiu dels professionals sanitaris durant la pandèmia de COVID-19 i que s’exposarà al CoMB.

Benvinguda de la vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe

Cloenda del president del CoMB, Jaume Padrós

Intervenció de la Presidenta del Parlament, Laura Borràs