Demografia mèdica

El seguiment de l’evolució demogràfica del col·lectiu mèdic és fonamental per tal d’analitzar, entendre i preveure reptes i necessitats, tant dels professionals com del sistema sanitari. Des del CoMB fa temps que som conscients de l’enorme valor que té la informació demogràfica i la seva anàlisi de cara a dissenyar estratègies que ajudin a fer front a les necessitats futures amb les millors condicions.

El CoMB ha dedicat esforços a recollir i a analitzar dades dels nostres col·legiats (altes, baixes, especialitats, etc.), gràcies a les quals vam poder alertar l’administració i la societat de la necessitat de prendre decisions estratègiques pel que fa al nombre de metges que el país necessita. Des del CoMB vam posar sobre la taula, per exemple, la necessitat de planificar accions per fer front al relleu generacional dels metges i metgesses de Catalunya en els propers anys.

És la nostra voluntat seguir treballant en aquesta línia, així com compartir i fer pública la informació d’interès que anem generant en aquest àmbit.

 


 
COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web