Un manzano en el jardín

Un manzano en el jardín

Autor: Dr. Javier Bueno Aribayos

Amazon. Autoedició. 2021
206 pàgines. Novel·la. Rústica
ISBN: 979-87-737868-4-9
8,32€
Correu de l’autor: jbuenoaribayos@gmail.com

Descarregar fragment
La narració, sense gosar afirmar que té elements autobiogràfics, ens immergeix en l’ambient mèdic de l’exercici de l’Hematologia dels anys setanta; la protagonista conrea aquesta especialitat. Tot l’entorn propi d’un servei hospitalari es descriu amb detall i dona cos al fil argumental. Des d’aquesta perspectiva, es tracta d’una novel·la d’ambientació mèdica, en què es citen malalties, proves diagnòstiques i mitjans terapèutics.

La trama ens situa en l’època de la Transició, amb ingredients que donen molta credibilitat al relat. Pels que la vam viure és ben versemblant. També ho són els personatges, que l’autor, afeccionat al teatre, presenta per ordre alfabètic al final de l’obra. En tot moment ens sembla viure en aquella Barcelona encara gris, que malda per emergir de l’autarquia.

El realt, estructurat en onze capítols, té com a eixos una relació adúltera i l’exercici professional en l’àmbit hospitalari. És l’obra d’un metge sobre metges i la vida. És de fàcil lectura i bon recomanar.
Javier Bueno Aribayos

Nat a Zamora l’any 1947. Hi fa els primers estudis i després cursa Medicina a la Universitat de Salamanca, on es llicencia el 1970. Va a Barcelona i entre els anys 1970 i 1975 es forma en Hematologia a l’Hospital Clínic de la ciutat comtal mentre és ajudant de classes pràctiques. El 1976 exerceix l’especialitat a l’Hospital Clínic de Salamanca i tot seguit torna a Barcelona i s’incorpora al Servei d’Hematologia de l’Hospital Vall d’Hebron, on desenvolupa quasi tota la carrera professional, en els darrers anys com a cap clínic i es jubila el 2012. Entre les seves aficions cal destacar l’art, el cinema, el teatre, la música i la lectura. Té dèria d’escriure però no s’hi decideix fins aquests darrers anys; ho fa de forma autodidacta i a un ritme vertiginós. El 2018 publica tres obres de narrativa: “A la sombra de la torre”, “Naturalmente, una carta” i “El amoroso abrazo de la tierra”; el 2019, “La profunda oscuridad”; el 2020 “Y pasaron siete siglos” i el 2021 “Un manzano en el jardín”. També ha escrit contes, encara inèdits. De ben segur que aquest autor tardà i prolífic seguirà fressant el camí iniciat.