Todo empezó en un rincón abrigado

Todo empezó en un rincón abrigado

Autor: Dr. Javier Bueno Aribayos

Autoedició. Amazon
240 pàgines. Rústica. Novel·la
ISBN: 979-83-8779-808-5
9,21€
Correu de contacte: jbuenoaribayos@gmail.com

Descarregar fragment
Aquesta novel·la té com a preàmbul la cita del cànon 1.388 del Codi Canònic, que sentència l’excomunicació a qui violi el secret de confessió. La trama, al llarg de dotze capítols, narra la cerca que el protagonista encarrega a un advocat sobre la vertadera personalitat i història d’un amic canonge. El lletrat l’investiga des del rol de la seva professió i també com el d’un detectiu que a vegades adopta l’aspecte d’un rodamón.

Com és costum de l’autor, en l’argument hi intervenen molts personatges, al llarg de cent anys, per la qual cosa, per què el lector no es perdi, afegeix al final de l’obra dos apèndixs; un és un breu diccionari biogràfic que anomena “Dramatis personae” - com si es tractés d’una obra de teatre- i un altre amb la cronologia d’alguns, que situa més o menys entre mitjan segle XIX i XX.

El relat té un ritme incessant i no atorga cap treva. El llenguatge és precís i és una novel·la que acompleix la missió de distreure el lector.
Dr. Javier Bueno Aribayos

Nat a Zamora l’any 1947. Hi fa els primers estudis i després cursa Medicina a la Universitat de Salamanca, on es llicencia el 1970. Va a Barcelona i entre els anys 1970 i 1975 es forma en Hematologia a l’Hospital Clínic de la ciutat comtal mentre és ajudant de classes pràctiques. El 1976 exerceix l’especialitat a l’Hospital Clínic de Salamanca i tot seguit torna a Barcelona i s’incorpora al Servei d’Hematologia de l’Hospital Vall d’Hebron, on desenvolupa quasi tota la carrera professional, en els darrers anys com a cap clínic i es jubila el 2012. Entre les seves aficions cal destacar l’art, el cinema, el teatre, la música i la lectura. Té dèria d’escriure però no s’hi decideix fins aquests darrers anys; ho fa de forma autodidacta i a un ritme vertiginós. El 2018 publica tres obres de narrativa: “A la sombra de la torre”, “Naturalmente, una carta” i “El amoroso abrazo de la tierra”; el 2019, “La profunda oscuridad”; el 2020 “Y pasaron siete siglos”, el 2021 “Un manzano en el jardín” i ara aquest nou “Todo empezó en un rincón abrigado” (2023). També ha escrit contes, encara inèdits.