Morbo mentis. La enfermedad mental a través de 11 historias reales

Morbo mentis. La enfermedad mental a través de 11 historias reales

Autor: Dr. Enric Álvarez Martínez

Publicacions Permanyer
178 pàgines. Narrativa. Psiquiatria. Rústica
ISBN: 978-84-19418-60-9
23€
Correu de l’autor: ealvarez@telefonica.net

Descarregar fragment
L’autor afirma que un metge ha de tenir interès per la divulgació i la pedagogia, dins i fora de les tribunes professionals. A la fi, d’això depèn fer-se entendre pels pacients i pels seus familiars. Durant anys ha emprat aquests recursos a les aules, als consultoris i als espais socials.

Per a fer-ho, sovint ha recorregut a històries reals o de base clínica, adobades convenientment per a comunicar-les. Aquest llibre és un recull d’onze històries, casos clínics atesos, que l’autor exposa com a exemples de diverses malalties i trastorns mentals, fent de la narrativa una forma d’arribar al lector expert, diletant o simplement curiós.

No són casos qualsevol, sinó triats i interesants. No debades els exposa al final d’una llarga vida professional, en què l’autor ha vist de tot i disposa de criteri a l’hora d’explicar algunes experiències. El conjunt dels seus casos ofereixen una perspectiva àmplia de les alteracions mentals i esdevenen un corpus fàcil de llegir i de màxim interès.
Enric Álvarez Martínez

Neix a Barcelona el 24 d’octubre de 1951. Rep els primers ensenyaments a les Escoles Pérez Iborra i després a l’Institut Menéndez Pelayo. Cursa Medicina en la primera promoció de la UAB i es llicencia l’any 1974. MIR en Psiquiatria a l’Hospital de Sant Pau, es titula en aquesta especialitat el 1979. Doctorat en Medicina per la UAB l’any 1989, desenvolupa tota la trajectòria assistencial a l’Hospital de Sant Pau. És director del Servei de Psiquiatria des del 1996 fins a la seva jubilació, l’any 2021. Té un itinerari docent de 40 anys i els darrers els exerceix com a catedràtic de Psiquiatria de la UAB; és un investigador reconegut i autor de més de 150 articles indexats, de llibres i capítols de llibres. President de la Societat Catalana de Psiquiatria (1988-1990) i membre directiu de societats estatals i estrangeres. Premi a l’Excel·lència Professional del CoMB (2012) i a la Trayectoria Profesional de la Sociedad Española de Psiquiatría (2021). “Morbo Mentis” és la seva darrera obra, de divulgació pedagògica i intenció social.