Maldito trabajo. Sobrevivir a la cultura del sacrificio y repensar la vocación

Maldito trabajo. Sobrevivir a la cultura del sacrificio y repensar la vocación

Autor: Dr. Eduardo Vara Robles

Editorial Ariel (Grup Planeta)
478 pàgines. Assaig. Rústica
ISBN: 978-84-344-3750-0
21,90€
Correu de l’autor: eduardo.vara.robles@gmail.com

Descarregar fragment
Tenim a les mans una obra extensa, de pensament sobre el treball, la professió i la vocació, d’un pediatre amb 25 anys d’exercici, una trajectòria que arriba a la meitat del seu recorregut però que ja li ha permès viure situacions de caire ben divers, la més dura de les quals, la pandèmia de la COVID-19.

Per a comprendre les arrels i la complexitat del text cal observar la darrera part del llibre, dedicada als agraïments, a les notes i la bibliografia. El seu ideari té com a primer referent els orígens familiars, relacionats amb el treball en una classe social desfavorida i sotmesa a la repressió i al menysteniment, que inicia en els avis i acaba en ell mateix. D’aquesta experiència sociològica, política i professional en fa una anàlisi molt completa: les notes vinculades al preàmbul i a cadascun dels 19 capítols ocupen 55 pàgines, i la bibliografia, 53. Sens dubte l’autor ens vol demostrar la solidesa del que exposa.

Aquest és un llibre que contempla el món del treball des de la panoràmica fins a l’anàlisi minuciosa de tots els seus aspectes, dels resultats i de les conseqüències. No és un llibre adreçat només als metges sinó a tothom que tingui o hagi tingut relació amb el món laboral. És un assaig per meditar i per entendre, ben escrit i raonat, molt recomanable a tots els lectors.
Eduardo Vara Robles

Neix a Gasteiz el 13 d’abril de 1975. Segueix els primers estudis als Hermanos del Sagrado Corazón d’aquella capital i a Altsasu. Cursa Medicina a la Universitat de Navarra i s’hi llicencia el 1999. Posteriorment és MIR de Pediatria a l’Hospital Materno – Infantil Vall d’Hebron i acaba l’especialitat l’any 2004. Primerament exerceix al mateix hospital i a continuació passa a l’àmbit de l’Atenció Primària: a l’ABS de Collblanc, de l’Hospitalet, des del 2002 al 2007; a l’ABS Nova Lloreda, de Badalona, del 2007 al 2013 i, des del 2013 fins ara, a la Línia Pediàtrica de Pare Claret, de Barcelona. Aficionat a l’esport, a la lectura, l’escriptura i al teatre, ha seguit cursos de dramatúrgia a la Sala Beckett de Barcelona i l’itinerari d’edició a la UPF. Ha conreat la dramatúrgia i l’assaig. L’any 2022 va publicar “Érase una vez en tu cerebro: cómo y porqué disfrutas tanto con algunas historias”. “Maldito Trabajo” és la seva segona obra important.