La gerra esquerdada

La gerra esquerdada

Autor: Dr. Eduard Prats Alonso

Editorial Cossetània. 2022
175 pàgines. Contes. Rústica
ISBN: 978-84-1356-187-5
14,90€
Correu de l’autor: eprats@iclinic-reus.com

Descarregar fragment
L’autor dedica aquest llibre als seus mestres de professió dels hospitals Clínic i de Sant Pau i a tots els seus companys de l’Hospital de Sant Joan de Reus. Es tracta d’un recull de dotze contes, essent l’onzè el que dona títol a l’obra; l’últim fa d’epíleg.

Com tots els contes solen ser breus i en tots hi és present la medicina. La narrativa és fluïda i experta, com també els diàlegs. Destil·la un bon estil de narrativa, madur i reposat, adreçada als adults. En alguns casos les històries són molt originals, alguna inquietant com és el cas de “La gerra esquerdada” i altra tan sorprenent com actual com “Coronavirus”.

És un llibre de contingut molt atractiu i els seus contes mantenen tant l’atenció que en arribar al final, el lector, ben satisfet, pot sentir l’avidesa de seguir llegint.
Eduard Prats Alonso

Eduard Prats Alonso neix a Barcelona l’any 1942. Fa els primers estudis a Barcelona i a Reus, i posteriorment cursa Medicina a la Universitat de Barcelona, on es llicencia l’any 1965. Tot seguit segueix la formació especialitzada a l’Escola de l’Aparell Digestiu de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, que finalitza el 1969. Desenvolupa quasi tot l’exercici professional a l’Hospital de Sant Joan de Reus, des del 1974 fins la jubilació. També és professor associat de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili. Expert en Bioètica i Seguretat clínica, és un estudiós de l’ètica mèdica, de la relació metge-pacient i de la història de la medicina. Dedica les estones d’oci al muntanyisme, a la música, la lectura i l’escriptura. Format en narrativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, entre les seves obres cal citar “Medicina, metges i malalts” (2014), “Incert camí” (2016), “El llegat del doctor Elies Can” (2018), “La màquina de la vida” (2020) i ara, “La gerra esquerdada”.