Dring del sentit portada

El dring del sentit. Itinerari poètic i vital

Autor: Dra. Esperança Castell Rodríguez

Edicions Trípode. Col·lecció Vides Privades, 2
351 pàgines. Poesia (autobiogràfic). Rústica. 2023
ISBN: 978-84-125865-5-8
22€
16409ecr@comb.cat

Descarregar fragment
Coneixem l’autora a través de referències anteriors de Metges i literatura. Aquesta és la quarta, una obra de maduresa, de retrospecció i balanç. Ens n’adonem llegint el subtítol i les cites i l’epitafi romà, després de les dedicatòries inicials. El pròleg és de Mònica Miró, docent literària que, a partir del coneixement de l’escriptora i la seva trajectòria, ens ofereix una panoràmica magistral de l’obra.

El text segueix el fil vital de l’autora; l’estructura intercalant-hi prosa autobiogràfica i poemes extrets dels seus poemaris. Tot segueix una cadència narrativa que permet entendre i interioritzar la seva existència.

El primer capítol conté onze records de la infantesa i joventut que ens situen en el temps i l’espai, i permeten intuir la influència que han tingut en l’afaiçonament de la personalitat de qui escriu. El segon, el més extens, correspon a tota la vida adulta, familiar, social i professional. El tercer exposa la seva etapa més recent, des de l’accés al món de la poesia fins ara, i les connexions que veu entre aquest gènere literari i la “funció psicoanalítica”.

Les aquarel·les d’Elena Fieschi són les justes, però els poemes de la Dra. Castell tenen tots els colors de la seva personalitat, de les emocions i tot allò viscut.
Esperança castell

Nascuda l’any 1951 a Sant Adrià del Besós, Esperança Castell Rodríguez s’educa a Barcelona, on primerament cursa Magisteri i després es llicencia en Psicologia per la UB i en Medicina. per la UAB. Es doctora en Medicina per la UAB. Psicoanalista. Consultora d’organitzacions i tècnica de formació de l’IES. Ha exercit al sistema assistencial públic a Sant Cugat i a l’Hospital Parc Taulí, i també en l’àmbit privat. El món de les lletres esdevé el fruit tardà d’una vida lliurada a les persones. Passa per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i des del 2009 participa en tallers literaris. Dedicada a la poesia, ha publicat amb altres autors “Trencadís” (2015) i “Cadències” (2015), i en solitari els poemaris “Negre i fil” (2011), “Flames a la fosca” (2013), “Arrels a la roca” (2016), “Blau argila” (2018), “Mig pa i una flor” (2020) i ara aquesta darrera obra “El dring del sentit. Itinerari poètic i vital” (2023). No serà l'última.