Cómo enfermar y no morir en el intento

Cómo enfermar y no morir en el intento

Autor: Dr. Francisco Javier Tostado Fernández

282 pàgines. Rústica. 2017
Stonberg editorial
ISBN: 978-84-946-172-2-5
19€
Correu de l’autor: elescritodedios@gmail.com

Descarregar fragment
El subtítol del llibre, “Un viaje por la historia de la Medicina” ja ens indica quins continguts trobarem sota un títol amable però enigmàtic. No es tracta, però, d’un llibre d’història de la professió, sinó d'un recull de fites i curiositats historicomèdiques, més destinades al lector curiós que a l’expert en la trajectòria de la medicina o de la ciència.

Per a elaborar-lo, l’autor ha consultat una bibliografia que exposa al final de l’obra, de caire generalista, sense necessitat de recórrer a la historiografia especialitzada. L’exposició dels temes és amena, sovint utilitza l’humor com a recurs, el què construeix un conjunt molt apte per a l’oci cultural i al divertiment.

Es tracta d’un florilegi de 82 relats breus, d’entre poc més d’una pàgina i menys de quatre cadascun, en bona part extrets del seu interessant blog franciscojaviertostado.com “Historia, medicina y otras artes...”. Són de temes ben diversos, alguns d’ells relacionats amb l’especialitat que conrea. Els agrupa en vuit capítols asimètrics, en què és fàcil trobar la referència que es busca.

La diversitat d’escrits breus fa que sigui un llibre de lectura còmoda i adaptable al temps que hom disposa.
Francisco Javier Tostado Fernández

Francisco Javier Tostado Fernández neix a Barcelona l’any 1969. Cursa el batxillerat i medicina a la capital i es llicencia el 1993. Especialista en obstetrícia i ginecologia, s’endinsa en el diagnòstic prenatal i exerceix a Barcelona en el sector públic i el privat. Així mateix, estudia Geografia i Història a la UNED i aquesta visió de les humanitats el duen a escriure dues novel·les que també s’inclouen en aquest web col·legial: “Lucius Cassius. El médico esclavo” i “El escrito de Dios”. Compagina professió i humanitats amb la seva afecció a la guitarra elèctrica.