Atrapat

Atrapat

Autor: Dr. Josep Maria Arnau de Bolós

Témenos Edicions
163 pàgines. Narrativa. Rústica
ISBN: 978-84-123399-0-1
15€
Correu de l’autor: jmabolos@gmail.com

Descarregar fragment
La majoria d’autors literaris necessiten moltes pàgines per plasmar l’imaginari i descriure’l amb els matisos que saturen un món interior prolix al voltant d’un argument. Aquest no és el cas del Dr. Arnau, molt capaç de fer-ho amb una mínima extensió.
“Atrapat” consta d’un pròleg, quinze contes breus, el primer dels quals dona títol al llibre i cinquanta-tres microrelats. El pròleg és imprescindible per tal que qualsevol lector copsi l’interès del conjunt. L’obra passa dels relats breus als microrelats, dels arguments curts a les essències que s’integren i germinen dins de cadascú.
Al darrere de cada línia, de cada mot, s´hi desenvolupa una situació amb emocions indestriables. Només la poesia és capaç de tant en tan poc.
En alguns inicis, les cites d’autors esdevenen heralds del que segueix. En la brevetat, principis i finals convergeixen i contenen un univers, l’alfa i l’omega junts. L’epíleg clou l’obra amb la contundència de la paraula i la imatge alhora.
Josep Maria Arnau de Bolós

Josep Maria Arnau de Bolós neix l’any 1954 i fa els primers estudis a Barcelona. Llicenciat en Medicina el 1978 a la UAB, també hi obté el doctorat el 1983. Format com a especialista en Farmacologia Clínica a l'Hospital Vall d'Hebron, té el títol des del 1982. Desenvolupa l’exercici professional als hospitals Vall d’Hebron i Bellvitge, amb dedicació docent a la UAB i a la UB. Dedica el seu temps de lleure a la lectura i l’escriptura, a la música, l’esport i als escacs. Es forma en narrativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i publica contes i microrelats en pàgines web i edicions en paper. Participa en obres col·lectives i també obre una trajectòria com autor en solitari des del 2018 ençà. Reconegut en vàries ocasions, amb “Atrapat” inicia una etapa que augurem prolífica.