L'activitat cultural, artística i esportiva dels metges


Al voltant d'esdeveniments artístics, musicals, lúdics, esportius i creatius s'han aplegat els metges, familiars i amics per mostrar els diversos aspectes d'aquesta activitat i participar-hi

 

La Secció de Metges Sèniors lidera les activitats socioculturals del Col·legi, que tenen una àmplia difusió a través de l'Agenda Cultural del CoMB. Tota aquesta variada activitat s'agrupa i es coordina des de l'Àrea Sociocultural delCol·legi, amb la finalitat principal de fomentar la participació dels col·legiats, les seves famílies i, en molts casos, la ciutadania en activitats de caràcter cultural, lúdic i esportiu.

14a edició dels Medijocs

La participació en la cursa atlètica dels Medijocs de 2018 ha assolit els 307 participants, que van córrer els 8 km del circuit de la Pollancreda fins a Can Borrell de Sant Cugat del Vallès. A més, s'ha fomentat l'esport infantil amb una cursa d'1 km. En la 14a edició dels Medijocs també es va celebrar un torneig de golf al camp de La Roca del Vallès en el qual van participar 58 jugadors. Per altra banda, es va fer la tradicional caminada de muntanya de 9 km pel Mirador de la Pena i pel bosc del Monestir de Poblet. En el marc dels Medijocs, també es van integrar les activitats esportives fetes a Osona durant la celebració de la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià celebrades al Club de Tennis Vic.
Amb motiu dels Medijocs, també es celebra cada any un Simposi sobre Salut, Medicina i Esport a la seu col·legial. Aquest 2018 s'ha dedicat al diagnòstic clínic i esport, amb experts del sector que van debatre sobre diferents aspectes com la detecció del risc cardiogènic en esportistes, diagnòstic de lesions musculars amb l'anamnesi i l'exploració, orientació de l'activitat física en pacients amb càncer, com deixar de ser sedentari... En el decurs de l'acte es va fer el lliurament dels guardons de les competicions esportives celebrades durant l'any.

Sortida en la cursa atlètica dels Medijocs de 2018. Concert de l'Orquestra Ars Medica i de la Coral del CoMB. Agenda Cultural.

Concursos artístics i activitat literària

Els metges poden mostrar la seva producció artística en diverses de les activitats desplegades per l'Àrea Sociocultural. Per un cantó, hi ha els Concursos Artístics per a Metges del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, que el 2018 ha celebrat la vuitena edició a Barcelona i que ha tingut 90 participants (32 en dibuix/pintura, 25 en narrativa breu, 19 en fotografia, 12 en poesia i 2 en cinema).

Pel que fa a l'obra narrativa desenvolupada pels metges al llarg de l'any, també ha estat important. Al voltant de Sant Jordi, metges escriptors van presentar els seus llibres de temàtica no mèdica i, sobre les mateixes dates, es va presentar la segona edició de Paraula de metge, llibre en el qual es recullen les narracions dels professionals que van participar en els Tallers Literaris a càrrec del professor Abel Pohulanik.

Metges músics

Tant l'Orquestra Col·legial Ars Medica com la Coral del CoMB han continuat durant el 2018 ampliant l'abast de les seves actuacions. Els 60 membres de la coral i els 39 membres de l'orquestra van actuar en 18 concerts realitzats en diversos emplaçaments: a la seu col·legial, a l'església de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a més d'altres poblacions de Catalunya, Aragó i França. També cal destacar la participació en el Mediconcert, a la Sala Luz de Gas, de metges músics en la modalitat de música moderna.

 


COMB MED

Amb el suport de:

Mutual MedicaBBVAANDBANKSHAM