Vist en consulta

Vist en consulta

Autor: Dra. Mercè Carandell Robusté

Bàratre Edicions. 2022
176 pàgines. Relats. Tapa dura
ISBN: 979-88-4041-8536
19,75€ Versió Kindle 2,69€
Correu de l’autora: mercecarandell@icloud.com

Descarregar fragment
Aquest llibre és un bell objecte, agradable, amb bona enquadernació i paper de bon gramatge. Dedica la portada a un record fotogràfic dels anys setanta, on veiem l’autora amb els seus fills bessons. L’interior està delicadament il·lustrat amb nombrosos dibuixos d’Aurembiaix Abadal, que contribueixen a la qualitat del conjunt. El dedica al record de la seva mare i al d’altres persones que l’han ajudat al llarg de la vida.

L’obra té un doble interès social i professional. D’una banda, l’autora exerceix la medicina en un moment en què la presència femenina és minoritària i en una societat en què la dona juga un paper secundari. D’altra, exposa vivències professionals, que en ocasions són casos relacionats amb les malalties reumàtiques dels pacients o a aspectes més generals. També inclou l’esment de viatges i fets que han complementat el seu entorn vital. No hi falten les cites històriques i erudites.

El consultori és una bona espieta de la realitat. Els breus relats ens recorden una medicina que hem deixat enrere, una societat que s’ha anat transformant i també s’allunya, i un món que ha anat girant. Tot canvia i res no roman...
Mercè Carandell Robusté

Mercè Carandell Robusté neix a Barcelona l’any 1948. S’educa successivament a Reus, Madrid i Barcelona. Cursa Medicina a l’Hospital Clínic de la ciutat comtal i obté la llicenciatura l’any 1971. Es forma en Medicina Interna i Reumatologia, fa una estada a Yorkshire i exerceix la professió als hospitals del Mar, de Bellvitge i de Sant Camil, i també al CAP Sant Joan de Vilanova i la Geltrú, on resideix. Dedica les estones de lleure a la lectura, l’escriptura, l’escultura, als viatges i a l’observació de la natura. El deler d’escriure la du als tallers de narrativa de l’Ateneu Barcelonès. Conrea el relat, el conte i la novel·la. És autora d’“Històries de malalts”, un recull de relats guardonat amb el Premi Eugeni Molero de Premsa, atorgat pel Consell Comarcal del Garraf el 1995 i editat el 1996. L’any 2019 publica “El paradís rere el mar”, la seva primera novel·la, comentada en aquesta mateixa secció del web col·legial. Membre d’una nissaga d’escriptors de renom, la seva ploma és inquieta i ara ens ofereix “Vist en consulta”.