Putu X. Una odissea a la Salut Pública

Putu X. Una odissea a la Salut Pública

Autor: Dr. Albert Bellvert Ríos

Autoedició a Universo de Letras
145 pàgines. Crítica. Rústica
ISBN: 978-84-10004-55-9
18€
Correu de l’autor: albertbellvert@gmail.com

Descarregar fragment
Aquest és un llibre breu, estructurat en nou capítols precedits d’un pròleg que ens adverteix que el protagonista és un metge jove, implicat en la gestió de l’Atenció Primària al final de la pandèmia de la COVID-19. També que tota semblança amb fets reals són mera coincidència.

L’acció figurada esdevé massa real i el lector intueix que tant els fets que s’hi narren com les anècdotes que els acompanyen, són molt versemblants i podrien succeir en qualsevol lloc d’un país com el nostre. De cap manera voldria pensar en experiències autobiogràfiques, que altres podrien suposar. Si algú vol conèixer la biografia de l’autor, pot trobar-la sota aquestes línies.

El protagonista, després d’una estada professional a Irlanda, torna al seu país per a dirigir un equip d’Atenció Primària. Ens en descriu l’ambient laboral, l’estructura funcional, l’equip directiu, les característiques de l’empresa... Una governança jeràrquica, piramidal i rígida, funcionarial, du al lector a tot un seguit de situacions kafkianes pròpies de sistemes antics.

Especialment interessant és el capítol novè, dedicat al futur de l’Atenció Primària, on desgrana sis punts clau per reformar de dalt cap a baix els serveis de salut d’aquest país imaginari, per a integrar-lo al segle XXI.
Albert Bellvert Ríos

Neix a Calella el 5 de maig de 1991. Fa els primers estudis i el batxillerat a l’Escola Bell-lloc del Pla de Girona i posteriorment cursa Medicina a la Universitat de Navarra; es llicencia el 2015. MIR de Medicina Familiar i Comunitària, passa pel CAP de Llefià i l’Hospital Germans Trias i Pujol i obté el títol d’especialista el 2020. Tot seguit exerceix a Badalona fins al 2021 i després, del 2021 al 2022, al Comtat de Kerry, a Irlanda. Entre el 2022 i 2023 és director de l’EAP de Premià de Mar, Metropolitana Nord de Barcelona, on continua. Des del 2021 estudia el grau de Psicologia i alhora el curs de Metge Examinador Aeri, activitat que ara exerceix a l’aeroport del Prat de Llobregat. Des del 2023 estudia el màster de Medicina Avaluadora i Peritatge Mèdic a la UB. Ha participat en congressos i ha estat autor de conferències i molts articles, alguns premiats. Té una àmplia experiència en l’àmbit del voluntariat mèdic. Aficionat a l’esport, al cinema i la lectura, el 2020 publica el seu primer llibre “Putu virus: crònica d’un metge durant la crisi de la COVID-19 a l’Atenció Primària”. La d’ara, “Putu X”, és la seva segona obra.