portada 'lluny, aquí mateix'

Lluny, aquí mateix

Autor: Lluís Vila Ballester

Voliana Edicions. 2023
67 pàgines. Poemari. Rústica
ISBN: 978-84-126568-3-1
15€
lluisvilab@gmail.com

Descarregar fragment
Aquesta obra és fruit d’una trajectòria vital que s’atura en alguns moments del temps viscut i en els records del camí. Sovint, quan el metge arriba a la jubilació, reflexiona sobre el passat i el transforma en obra escrita.
El contingut és rutilant i el fil conductor del text trena l’emotivitat i l’estètica. Els records dels petits detalls amaren els rims, units pel sentiment que encunya cada mot.
Les vies bessones de la portada ens duen, amb rims breus i precisos, per les travesses que es projecten en la infinitud de la vida, des d’allò conegut i ja llunyà, i es perden en l’horitzó incert.
Els cinc capítols teixeixen un relat poètic de cadència pausada, que convida a la relectura de cada vers fins a fer-lo nostre.
És un llibre petit i breu, que conté un món tan extens que vessa i ens omple.
lluís vila

Lluís Vila Ballester neix a Barcelona l’any 1954 i rep la primera educació a la capital. Posteriorment, cursa Medicina a la UAB, es llicencia en Medicina i Cirurgia el 1978 i es doctora el 1993, a la mateixa universitat. S’especialitza en Endocrinologia i Nutrició. Primer exerceix a l’Hospital Dos de Maig i després, entre el 2010 i 2022, a l’Hospital Moisès Broggi. Es dedica de forma preferent al iode a la nutrició i sobre aquest tema coordina grups de treball de l’Estat i d’organismes internacionals. És president de la Societat catalana d’Endocrinologia i Nutrició del 2016 al 2018 i autor de nombroses publicacions en revistes professionals i ponent de congressos. Aficionat al senderisme, la pintura, la fotografia, la música i la lectura, esdevé escriptor autodidacte d’obres inèdites. Aquest poemari, “Lluny, aquí mateix” (2023), és el seu primer llibre editat.