L’infinit davant l’horitzó

L’infinit davant l’horitzó

Autor: Dra. Carme Miró Teixidó

Parnass Ediciones. 2022
93 pàgines. Rústica. Poemari
ISBN: 978-84-125370-4-8
15€
Correu de l’autora: carmemiro17484@gmail.com

Descarregar fragment
Els poemaris solen cuidar molt l’aspecte físic de l’edició; joia i joier han d’integrar un conjunt. En aquest cas el volum té un bon format, una bella coberta, paper de qualitat i una composició gràfica adient.

L’autora dedica el llibre als seus fills i els recorda que viuen el seu temps. Alguns poemes ens duen de la nostra experiència fins a la incertesa; a la introducció afirma que som el que hem viscut i en el pròleg la professora de literatura Carme López també ho destaca. El conjunt de 75 poemes es clou amb la biografia de l’autora.

Des de la perspectiva de la maduresa, la recopilació del camí fressat, amb les vivències i emocions acumulades que encaren la fi del temps propi, rememora l’antic precedent de les vanitas, mentre la bellesa delicada de la vida flueix d’un cicle sense principi ni fi, que el títol ja permet intuir.
Dra. Carme Miró Teixidó

Nada a Seròs l’any 1957, fa els primers estudis al mateix poble i després a Lleida. Cursa Medicina i es llicencia en Medicina i Cirurgia per la UB l’any 1981 i tot seguit els cursos del doctorat, però no presenta la tesi. Màster en Medicina Tropical. Exerceix la medicina de família a diversos CAP de Barcelona, a la Unió de Mútues, al centre SPOTT i s’interessa per les toxicomanies. Compatibilitza la seva vida familiar i professional amb les seves aficions, entre les quals la poesia, la pintura i l’art en general, la jardineria i els viatges. El seu itinerari literari és autodidacte i escriu articles culturals en revistes d’humanitats. El seu primer poemari, “Ones de Vida” (2009 i 2010), precedeix l’actual ”Linfinit davant l’horitzó” (2022).