Havent sopat...

Havent sopat...

Autor: Dra. Núria Camps Montané

Editorial Neopàtria
167 pàgines. Assaig. Rústica. Il·lustracions
ISBN: 978-84-18598-85-2
20€
Correu de l’autora: 24949ncm@comb.cat

Descarregar fragment
El primer que crida l’atenció d’aquest llibre és la seva bellesa estètica, amb un format quadrat, de 20x20cm, amb solapes, il·lustrat per Florència Coll, pintora i escultora amb experiència en afers editorials. En tot moment el diàleg entre la prosa i l’expressió plàstica desperten la sensibilitat i afavoreixen la lectura.

La introducció exposa l’argument de l’obra, la cuina com a factor de cohesió de la família i la societat, i l’activitat que s’hi desenvolupa, entre la necessitat i la sensualitat. No oblida els aspectes mèdics de la nutrició, ni els vinculats a les creences i ideologies.

Els capítols transcorren amb el calendari, cada mes de l’any té la seva referència alimentària, de vegades amb menú inclòs; alhora evoca amb erudició autors, textos i personatges de la literatura.

El resultat és agradable, lleuger i reconfortant com una tassa de brou calent a taula, en ple hivern. Una invitació als amants de la lectura, de la taula i les humanitats.
Núria Camps Montané

Núria Camps Muntané neix a Sitges el 1959. Cursa els primers estudis a l’Escola Pia i posteriorment Medicina a la Universitat de Barcelona; obté la llicenciatura l’any 1982. Es doctora a la UB el 1996. És especialista en Psiquiatria des de l’any 2003. La seva carrera professional es desenvolupa al CAS Alt Penedès Garraf, a l’Institut Frenopàtic Barcelona, a l’UPD Sagrat Cor de Martorell i al Centre de Salut Mental d’Adults Alt Penedès. Escriptora autodidacta i col·laboradora d’un setmanari local, l’afecció a la lectura l’ha dotat d’un bon bagatge humanístic. Aquesta obra que comentem és el seu primer llibre. La seva preparació i bon fer li auguren una trajectòria prolífica.