El salmó dins l’estany

El salmó dins l’estany

Autor: Dr. Dani Montañà Buchaca

Editorial Quorum Llibres. 2023
79 pàgines. Poemari. Rústica
ISBN: 978-84-16342-60-0
12.50€
Correu de l’autor: danimontb@hotmail.com

Descarregar fragment
Aquesta petita joia és un poemari que intercala versos i prosa poètica, agrupats en set breus capítols que també inclouen cites d’altres d’autors. L’obra està precedida dels comentaris magistrals que en fa David Castillo. Es clou amb “Un epíleg” de Pep Rafart, que mitjançant els seus rims rep l’autor al Parnàs. El fermall –“Prospecta”- l’escriu Jordi Dorca, que revela la clau del títol; Toni Gol Roca dedica una poesia a l’autor i, finalment, Jordi Vintró acomiada el conjunt amb una bella composició.

És el resultat de l’exercici de la llibertat creativa sense límits ni idees preconcebudes, tal com brolla. Els sentiments són nus i intemporals, escrits sobre oratges erràtics, sense destinatari ni objectiu. L’autor manifesta el seu ésser sense cap dermis que el contingui, tot enfilant finituds sospitades.

L’autor diu que el seu text reivindica l’activitat literal del fet d’escriure. Oscil·la entre el fet intranscendent i l’exercici reflexiu; una vegada llegit crec que també i hem d’incloure el de viure tot allò immanent i fugisser, potser inútil però vital.
Dr. Dani Montañà Buchaca

Neix a Berga el 1956. Fa els primers estudis a Berga i Terrassa i es llicencia en Medicina i Cirurgia per la UAB el 1981. Es doctora en Medicina per la UB el 1986. Especialista en Medicina del Treball el 1990 i en Medicina Familiar i Comunitària el 2006. Ha exercit als dos Vallès, al Pallars Sobirà, a Osona i al Lluçanès; actualment resideix a Sant Boi de Lluçanès. Ha escrit una dotzena de llibres com a únic autor i és coautor d’una vintena més i de multitud d’articles. Polígraf sobretot de temes d’història de la medicina i del carlisme, és un erudit més lliurat al món menut que als grans temes. Ha rebut diversos guardons i és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Activista cultural de llarg recorregut, entre altres responsabilitats ha estat vicepresident de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal. És Fill Predilecte de Sant Boi de Lluçanès. Té obra inclosa anteriorment en aquesta secció i ara ens ofereix aquesta nova, “El salmó dins l’estany”