El niño saharaui

El niño saharaui

Autor: Dr. Francisco Molero Pérez

Letrame Editorial
294 pàgines. Narrativa. Rústica
ISBN: 978-84-17897-56-7
16,56€
Correu de l’autor: fmolero1@hotmail.com

Descarregar fragment
La narració ens endinsa en l’evolució del conflicte territorial espanyol des de la darrera etapa del franquisme, els anys setanta, fins l’actualitat, al Sahara Occidental. No es tracta d’una novel·la històrica, sinó que es desenvolupa en el marc de la història recent.

Entre l’ahir, que comença cap el 1972 i l’avui, que encalça el 2017, l’argument té un peu al país saharià i l’altre a Barcelona i Castelldefels. Els contrastos dels temps, de la geografia i de les cultures, ofereixen moltes oportunitats per reflexionar sobre els successos d’aquest darrer mig segle i la humanitat de les històries viscudes i de les que es perden en un futur incert.

Descripcions i diàlegs situen bé els personatges i la trama traça un relat convincent, mitjançant un ús de la llengua castellana poc envitricollat i ben àgil, fàcil de seguir.

L’obra acompleix el doble objectiu d’entretenir i d’immiscir-nos en les conseqüències d’uns interessos geoestratègics, irresolts, i en una societat complexa que viu precàriament a la seva terra, perduda i quasi oblidada en la immensitat del continent africà.
Francisco Molero Pérez

Francisco Molero Pérez neix a Granada el 1957 i el 1964 es trasllada a Catalunya. Fa els primers estudis a Castelldefels i el batxillerat als jesuïtes del carrer de Casp, a Barcelona; tot seguit cursa Medicina a la UB i es llicencia el 1987. MIR de Pediatria als hospitals de Sant Joan de Déu i Sagrat Cor, la seva trajectòria professional el du a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona, al General de Catalunya, a la Clínica Teknon i a l’Atenció Primària de l’ICS, fins suara. Format en un taller d’escriptura, publica treballs literaris i relats curts a la revista de l’ICS, la novel·la “Una sombra cercana” (1997) i fa poc, el 2019, la present.