Bolets i Humanitat ,una estranya parella

Bolets i humanitat. Una estranya parella

Autor: Dr. Salvador Ventura Pedret

Editat per Amazon
160 pàgines. Assaig, divulgació. Rústica. També versió digital
ISBN: 979-83-617963-0-4
18€ (paper) i 2,99€ (kindle)
Correu de l’autor: svp.salvador@gmail.com

Descarregar fragment
Es tracta d’un llibre de gran format, il·lustrat. El contingut es basa en la micologia i la seva relació amb la història, la medicina i l’antropologia cultural. Aquests elements donen com a resultat una interessant obra de divulgació sobre les peculiaritats i alguns usos insòlits de certes espècies de bolets, que l’autor narra en clau d’humor, un estat afectiu que sovinteja a les seves obres.

El prefaci resumeix l’evolució filogenètica dels fongs i el seu paper ecològic, i acaba amb una moralitat ecologista adreçada a la societat.

L’obra desgrana en cinc parts algunes aplicacions de diversos gèneres i espècies de bolets en diferents contextos històrics i fins i tot actuals; alguns són poc coneguts, àdhuc sorprenents.

Des de l’inici fins a la fi es tracta d’un text original que aporta coneixement i distracció, amb un to planer i amè, per la qual cosa és recomanable per a tota classe de lectors.
Salvador Ventura Pedret

Salvador Ventura Pedret neix a Barcelona el 1956. Fa els primers estudis i el batxillerat a les Escoles Pies i després cursa Medicina a la UB; obté la llicenciatura el 1979. Segueix la formació MIR d’Anàlisis Clínics a l’Hospital General d’Elx i acaba l’especialitat l’any 1984. Desenvolupa la carrera professional als laboratoris clínics de Vilanova i la Geltrú, Cornellà, l’Hospitalet i al Servei de Bioquímica de l’Hospital de Bellvitge. Ha escrit diversos treballs científics, entre els quals alguns sobre intoxicacions per ingesta de bolets. Entre les seves aficions cal citar la micologia, el senderisme i l’escriptura, que perfecciona en un taller d’aprenentatge. Col·laborador de la revista Akela, del Masnou – on resideix -, i del blog “El Cigarral”, del Centro de Estudios Gregorio Marañón. Dedica part del lleure que ofereix la jubilació a escriure; fa poc va publicar les novel·les “La Espectral S.A. Fontaneria fina del Més Enllà”, “Aromas de San Deuterio. La cogorza de Hitler” i ara l’assaig divulgatiu “Bolets i humanitat. Una estranya parella”.