Obituaris
Jesus Galilea

Jesús Galilea Muñoz

(1926-2022)

El passat novembre ens va deixar el doctor Jesús Galilea Muñoz als 96 anys. Entenia la medicina des d’un punt de vista humanístic, posant la mirada en la persona i no tan sols en la malaltia. Més enllà dels reconeixements que va rebre, destacaríem la seva gran personalitat, de pensament lliure, un alt esperit crític que el convertia en una persona molt dinàmica, imaginativa, sempre amb ganes d’innovar.

Text complet

Cercar

Darreres publicacions

Antoni March
Antoni March Salas

(1923-2022)

Antoni March és un home culte i amb altres aficions, entre les quals l’òpera, la lectura i la filosofia. En la intimitat omple manuscrits que s’enquaderna i col·lecciona, sobretot de temàtica religiosa i filosòfica. D’ideari catòlic i catalanista, és un metge proper als companys, amics i a la gent senzilla. És un home circumspecte, segur de si mateix, auster i humil, de posat de vegades autoritari i alhora simpàtic amb els infants.

Text complet
Josep Antoni Martí
Josep Antoni Martí i Mercadal

(1925-2022)

Amb tristesa resignada vaig rebre la noticia del traspàs el dia 4 de novembre d’enguany del nostre company i, en el meu cas, a més amic, Josep Antoni Martí i Mercadal de 97 anys, llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona. De la seva vida relacionada amb la professió, voldria breument destacar tres aspectes fonamentals.

Text complet
Feliu Titus
Feliu Titus Albareda

(1944-2022)

El doctor Feliu Titus va ésser un pioner en l’estudi de la migranya i altres mals de caps. Va incorporar-se a l’hospital l’any 1970, quan la neurologia era una secció dintre del Servei de Medicina Interna. Ell i altres neuròlegs van tenir la visió que ha donat forma al nostre servei: l’atenció en unitats especialitzades, amb l’objectiu de donar la millor assistència als malalts i oferir un coneixement de primera línia.

Text complet
concepció pifarré
Concepció Pifarré i Sanahuja

(1934-2022)

Va tenir una formació inicial molt sòlida a l’escola Lestonnac que li donà una forta arrel religiosa que marcà tota la seva vida. Estudià Medicina a Barcelona i es va llicenciar el 1959

Text complet
Jordi Mancebo
Jordi Mancebo Cortés

(1957-2022)

Persona de caràcter decidit, coherent i consistent. Amb l’exigència i el rigor d’un bon mestre, ens ha transmès amb senzillesa i proximitat l’ofici de la medicina del pacient crític

Text complet