Obituaris
Carles llusa

Carles Llussà i Ruiz

(1926-2022)

Neix a Manresa el 23 de juny de 1926. Fa els primers estudis a Manresa, als Infants i a la Salle i el batxillerat a l’Institut Lluís de Peguera, del qual segueix els canvis d’ubicació durant la guerra; l’acaba el 1944.

Text complet

Cercar

Darreres publicacions

Isabel Illa
Isabel Illa Sendra

(1952-2022)

La professora Isabel Illa, directora de la Unitat de Neuromuscular de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, va morir el 20 de març de 2022. Apassionada neuròloga, una de les poques dones científiques de la seva generació a Espanya, deixa un llegat impressionant per a la comunitat de les malalties neuromusculars que ha contribuït a millorar el coneixement i la qualitat de l’atenció als pacients al nostre país.

Text complet
Ramon Viladot
Ramón Viladot Perice

(1942-2022)

Ramón era un treballador infatigable, exigent, insistent, persistent i perfeccionista. Serveixi com a exemple de la seva coneguda perseverança l’incomptable nombre de consecutives trucades telefòniques fetes fins a obtenir resposta. Aquestes qualitats feien que als congressos fos un polemista brillant i incisiu.

Text complet
Antoni Galofre
Antoni Galofré i Figueras

(1957-2021)

Com a metge fou un treballador incansable, preocupat constantment per la qualitat de la seva feina, cercador etern de col·laboradors i també de nous reptes i de nous camps on desenvolupar la tasca.

Text complet
miquel_rutllant
Miquel Lluís Rutllant Bañeres

(1940-2021)

El doctor Miquel Lluís Rutllant va ser un avançat al seu temps. Un lluitador des de la seva època d’estudiant que ja ajudava a fer anàlisi de sang i transfusions. Un creador rebel que, amb una incombustible inquietud, va orientar amb afecte, entusiasme i dedicació els centenars dels seus deixebles pel difícil camí del conflicte permanent, com ell mateix deia “entre les ganes de fer coses i les possibilitats objectives de realitzar-les”.

Text complet
Adolfo Ley
Adolfo Ley Valle

(1936-2021)

A l’hora de recordar el doctor Adolfo Ley Valle són moltes les coses que voldríem i podríem dir, però deixant de banda els aspectes biogràfics del personatge, que el van portar a la medicina i particularment a la neurocirurgia de la mà del seu pare, volem fer esment aquí del vessant humà vist des de la perspectiva de la seva tasca com a cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital de Can Ruti i mestre de tots els que vam tenir el privilegi de tenir-lo amb nosaltres.

Text complet