Notícies

Ars Medica celebra el cicle de concerts “Beethoven Solidari” en benefici de projectes de l’àmbit sanitari

Ars Medica celebra el cicle de concerts “Beethoven Solidari” en benefici de projectes de l’àmbit sanitari

Ars Medica, l’orquestra de cambra formada per metges i altres professionals de l’àmbit de la salut, té previst celebrar properament dos concerts benèfics dins del cicle “Beethoven solidari”, amb un programa dedicat al compositor alemany. Amb l’acompanyament de solistes col·laboradors, Ars Medica actuarà el dia 4 de juny, dissabte, a l’Auditori del Conservatori del Liceu (Barcelona), en benefici de les Beques José Luis Bada que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) per a la formació de metges en matèria de cooperació i ajuda humanitària. El dia 5 de juny, diumenge, l’orquestra tocarà a l’església de Sant Jaume a Mollerussa (Lleida), en benefici de la Creu Roja en el seu 150è aniversari.

El programa dels concerts, íntegrament dedicat a Beethoven amb les seves obres Concert per a violí, violoncel i piano en Do Major Op. 56 (Triple Concert) i Fantasia per a piano, cor i orquestra en Do menor Op. 80, ha estat interpretat prèviament per Ars Medica a la Sala Angelika Kauffmann de Schwarzenberg (Àustria), seu de la Schubertiade, en un concert a benefici de l’ONG Metges Sense Fronteres que va tenir lloc el passat 1 de maig. 

Ars Medica va néixer l’any 1984 amb el suport del CoMB i, està formada per una trentena de membres, principalment metges i altres professionals de l’àmbit sanitari. Les orquestres de metges existeixen a molts països, especialment a Alemanya, però Ars Medica és l’única orquestra de metges de l’Estat espanyol dedicada a la música clàssica. Al llarg de la seva història, l’orquestra ha assolit una àmplia trajectòria d’actuacions en territori nacional i internacional. Cal destacar que Ars Medica és una associació sense ànim de lucre i que els seus instrumentistes en formen part sense cap interès econòmic. El seu director actual és Alfons Reverté. 

Pel que fa als solistes col·laboradors, Wolfgang Redik ha estat professor de violí durant 12 anys a la Universitat Mozarteum de Salzburg i violí solista de l'English Chamber Orchestra, l'Orchestre Philharmonique Belgique, la Munich Chamber Orchestra i la Camerata Salzburg, i des de 2019 és professor de violí i música de cambra a la Hochschule Hanns Eisler de Berlín. Franz Ortner és membre del Trio van Beethoven de Viena, forma part de la Swiss Orchestra Musikkollegium Winterthur, va ser principal violoncel·lista de la Metropolitan Orchestra de Lisboa i violoncel solista de la Danish Esbjerg Ensemble i actualment és principal cel·lista de Le Concert Olympique de Bèlgica. Zamir Kabo és professor titular de piano a Àustria i Màster de piano per la Universitat Mozarteum de Salzburg, i ha donat recitals per Itàlia, Macedònia, Espanya i Albània. Finalment, Maria Badias és professora titular de piano al conservatori de Bregenz (Àustria) i Màster en Pedagogia del piano per la Universitat Mozarteum de Salzburg, on va dirigir el Projecte Lodron, gràcies al qual va tornar a sonar el concert per a tres pianos K242 al Mozarteum, per primera vegada des que Mozart el compongués el 1776 per a la família Lodron i davant dels descendents d'aquesta família.

El concert que tindrà lloc el dia 4 de juny al l’Auditori del Conservatori del Liceu (carrer Nou de la Rambla, 88, Barcelona) començarà a les 18.30 hores, i les entrades es poden adquirir a un preu de 16 € al web del Conservatori del Liceu. S’hi poden fer aportacions a la Fila Zero, al següent número de compte: ES12 0182 4383 9502 0170 8628 (titular: Col·legi de Metges de Barcelona). 

El concert de l’església de Sant Jaume de Mollerussa (carrer de Ferrer i Busquets, 41) començarà el dia 5 de juny a les 18 hores. Per a reserva d’entrades, cal contactar amb José María Tomás Mazcaray (telf. 617 320 910). També s’hi poden fer donatius al següent número de compte: ES64 0182 1064 2202 0852 9285 (titular: Creu Roja)

Més informació