florencia gil

Florencia Gil Bayon

(1928 - 2023)

Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona l’any 1951 (promoción del cobayo). Va formar part d’un grup de dones pioneres que no sols van ser alumnes universitàries sinó que també van exercir la professió, en el seu cas compaginant-la amb la família i altres inquietuds intel·lectuals.

Adriana Sueiras Güells (Llicenciada en Medicina i Cirurgia) Maria Sueiras Gil (Neurofisiologia Clínica, Hospital Vall d’Hebron)

Neix a Guadalajara l’11 d’abril del 1928, però es va traslladar a Barcelona per cursar els seus estudis a l’Institut Verdaguer, on va començar el seu interès per la cultura clàssica, el llegat de Grècia i Roma,  bressol —segons deia sovint— de la nostra civilització. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona l’any 1951 (promoción del cobayo). Va formar part d’un grup de dones pioneres que no sols van ser alumnes universitàries sinó que també van exercir la professió, en el seu cas compaginant-la amb la família i altres inquietuds intel·lectuals. Va començar la seva activitat professional a l’Hospital Clínic i, posteriorment, com a especialista en Cirurgia Plàstica i Reparadora de la mà del doctor Jaume Planas, amb qui sovint analitzava els cànons de bellesa. Es va interessar particularment, però, per l’assistència del ‘gran cremat’. Va ser la primera dona que consta al registre de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica i Estètica (SECPRE), donada d’alta amb el número 11 el 1956. Posteriorment, va obtenir una plaça titular de Cirurgia General a la Seguretat Social (S.O.E.), a l’ambulatori de Manso, on va treballar des de l’any 1962 fins a la seva jubilació l’any 1996. Bondadosa i exemple per a noves generacions, ens va deixar lúcida fins als darrers moments. Descansa en pau.