Nascuda a Barcelona el 31 de gener de 1966. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat Docent Vall d’Hebron. Promoció: 1984-1990. Núm. Col·legiada: 28.561.
Va fer la residència de l’especialitat de radiodiagnòstic a l’Hospital Mútua de Terrassa (1992-1995). Va fer deu cursos de doctorat i va sumar un total de 32 crèdits (1994-1996).
Va ser metge adjunta al Servei de Radiodiagnòstic a l’Hospital Mútua de Terrassa i als CAP de Sant Cugat i de Rubí (1996-2011).
En la seva trajectòria, destaquen uns mesos com a cap de servei del Servei de Radiologia de l’Hospital Comarcal d’igualada; posteriorment, va decidir tornar a l’Hospital Mútua de Terrassa (2007).
Finalment, va desenvolupar la seva tasca com a adjunta amb la subespecialització en cap i coll, neuroradiologia, patologia vascular, cerebral i raquis a l’Hospital Mútua de Terrassa de 2011 a 2018. Es va convertir en experta en aquesta esfera. La seva opinió, en comitès clínics multidisciplinaris, del seu màxim interès, era sempre respectada.
Entre les seves múltiples virtuts, destacava la perseverança. Era extremament insistent en la lluita per aconseguir no sols els seus propis objectius, sinó també els comuns a tot el servei.
Excel·lent professional, estimada i admirada per tots els seus companys, que sempre buscaven en ella la seva experta opinió, que mai negava.
Durant molts anys va ser tutora de residents, als quals va dedicar un gran esforç. Els va transmetre la seva il·lusió, com si cada un d’ell fos, en part, fruit de la seva creació. El millor premi pels que són i van ser residents de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (2005-2011).
Treballadora, lluitadora amb manifesta iniciativa i empenta. La seva passió per la medicina, la radiologia i sobretot la neuroradiologia va ser lloable.
Va ser coautora (2015) de tres capítols de Handbook of Vascular Biology Techniques. Magnetic Resonance Angiography: Fundamental Techniques and Data Interpretation, Handbook of Vascular Biology Techniques. CT Angiography: Fundamental Techniques and Data Interpretation i Angio-RM. Bases tècniques i d’interpretació manual de tècniques endovasculars / endoluminals i intervencionistes. Sumen cinc els articles publicats en revistes científiques. Va participar en unes seixanta comunicacions orals i va ser autora/coautora d’uns cinquanta pòsters, dos dels quals van ser premiats. Va ser coinvestigadora en sis assajos clínics. Destaca entre els seus últims reptes, l’obtenció del diploma europeu de neuroradiologia (The European Diploma in Neuroradiology (EDiNR)) el 2017.
El seu caràcter lluitador es va fer de nou evident des del principi del diagnòstic de la seva malaltia, l’ELA, la qual mai va amagar, més aviat tot el contrari, la va afrontar amb dignitat. Una vegada més, la Cristina ens va donar una lliçó, posant de manifest la seva gran capacitat de superació.
Va participar en tots els fòrums que estaven al seu abast per fer més visible la seva terrible malaltia, afavorint la difusió del coneixement i la recaptació de fons per a investigació.
En la mesura que va ser possible, durant la seva malaltia va continuar col·laborant amb els seus residents, companys i amics. Sempre va tenir obertes les portes de casa seva, on vàrem compartir aquests “moments” que ens dona la vida…. Fins i tot quan ja no li sortien les paraules, un somriure li il·luminava la seva cara.
Va tenir el final que desitjava, acompanyada pels seus fills. Va ser un exemple admirable fins a l’últim dia.
Ara desitgem que la terra li sigui lleu. Ella viurà per sempre en la nostra memòria, perquè no hi ha cap persona que hagi quedat indiferent al seu pas.
Hem estat molt afortunats. Gràcies, Cristina, per tant!