Notícies

Comunicat del GCMSC sobre l’estratègia de vacunació a Catalunya

Recomanacions del grup d’experts del CoMB i ISGlobal (GCMSC) per vacunar el màxim nombre de persones vulnerables

La campanya de vacunació contra la COVID-19 a Catalunya (i a Europa en general) s’està veient limitada pel lent lliurament de dosis de les vacunes aprovades (Pfizer/BioNThec, Moderna i AstraZeneca) i per les restriccions d’accés a aquesta darrera vacuna per part de la població de més de 55 anys.

Davant d’aquesta situació, es poden plantejar canvis d’estratègia per optimitzar l’impacte de les vacunes en la pandèmia. Aquests canvis inclouen la possibilitat d’allargar l’interval entre dosis de les vacunes, un fet que permetria augmentar el nombre de primeres dosis i protegir un major percentatge de la població amb nivells d’immunitat subòptims, però encara eficaços enfront les variants de circulació majoritària ara mateix al nostre país.

En aquest context, el Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment Científic de la COVID-19 (GCMSC) ha fet públic un comunicat en el qual, després de revisar l’evidència científica disponible, planteja alternatives per optimitzar l’estratègia de vacunació (considerant les diferents vacunes que estan sent distribuïdes), entre les quals l’opció més ràpida i científicament sòlida seria augmentar el rang d’edat de la vacuna d’AstraZeneca i administrar-la també a partir dels 55 anys d’edat.

El GCMSC és una plataforma independent de científics promoguda conjuntament pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Centres d’Investigació (ACER).

 

Més informació