Notícies

Els Col·legis de Metges catalans s’adhereixen al manifest de suport ciutadà a la candidatura de Barcelona per a l’Agència Europea del Medicament (EMA)

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) s’ha adherit al manifest ciutadà de suport a la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (EMA), que haurà d’abandonar l’actual seu a Londres a causa del Brexit. Entre els signants del manifest hi ha entitats i personalitats de la societat civil que expressen el seu desig que Barcelona aconsegueixi aquest objectiu i la convicció que la ciutat està plenament preparada i “disposa de l’energia, la determinació i les condicions objectives per garantir la relocalització òptima de les activitats de l’agència i dels seus empleats i famílies”. 


El manifest destaca l’experiència i la capacitat de Barcelona, així com el seu potencial científic, tecnològic i industrial, necessaris per a l’atracció i retenció de talent i per a l’excel·lència. Els signants recorden que la ciutat és avui dia el principal pol de recerca del sud d’Europa, gràcies a l’entramat d’institucions, universitats, hospitals i centres d’investigació biomèdica i tecnològica del més alt nivell. A això, cal sumar-hi, a més, el pes de la indústria farmacèutica, un consolidat ecosistema de tecnologies de la informació, una xarxa de connexions (aèries, ferroviàries i marítimes) amb les principals ciutats europees i una oferta hotelera capaç d’albergar 19,5 milions de pernoctacions anuals. 

Fa uns mesos, el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), juntament amb els col·legis de farmacèutics, d’economistes i d’enginyers industrials, ja van emetre un comunicat conjunt de suport a la candidatura de Barcelona. Per al president del CoMB, Jaume Padrós, “l’EMA seria un importantíssim pol d’atracció de coneixement científic i d’activitat econòmica per a Barcelona i la seva àrea d’influència. Actualment, Barcelona ja és un veritable bioclúster del sud d’Europa i l’arribada de l’EMA atrauria la instal·lació de més empreses vinculades a la biomedicina, la biotecnologia, la bioenginyeria i al sector salut en general i obriria noves oportunitats per als nostres professionals de la medicina i de les ciències de la salut”. 

“Seria un reconeixement al lideratge del sector sanitari i farmacèutic de Barcelona, on ja tenim equips de recerca, tant clínica com bàsica, de primer nivell, sovint liderats per metges”, conclou Jaume Padrós. El president del CoMB és un dels 80 professionals que formen part del comitè a qui de Departament de Salut, el ministeri de Sanitat i l’Ajuntament de Barcelona van encomanar la tasca de fer d’"ambaixadors" de la candidatura de Barcelona.

Els 27 Estats membres de la Unió Europea decidiran el novembre vinent en una votació a tres rondes quina ciutat acollirà finalment l’EMA. Generalitat, govern central i Ajuntament de Barcelona han sumat esforços per defensar la candidatura de Barcelona a Europa. Fins i tot, ja s’ha ofert una seu a l’emblemàtic edifici de la Torre Agbar.