La pràctica mèdica no escapa de la mirada androcèntrica que ha considerat el sexe masculí com a referent universal dels estudis. El biaix travessa tots els àmbits mèdics, des de la recerca i la innovació fins al diagnòstic i el tractament. A la medicina persisteixen criteris i protocols que poden ser inadequats per a persones que no s’identifiquen com a homes. El model mèdic masculí és esbiaixat i omet part de la casuística mèdica, però es continua aplicant a tothom i pot ocasionar conseqüències no desitjades per a la salut física i psíquica, sobretot de les dones i d’altres persones amb diferents expressions de sexe i gènere.
Ets una exagerada és un projecte entre diferents hospitals, metgesses i metges, amb l’objectiu d’esmenar incorreccions de la recerca mèdica, i actualitzar processos i pràctiques per apropar-los a una atenció més individualitzada. El llibre també recull testimonis de pacients que expliquen de primera mà com aquestes pràctiques poden afectar la vida de les persones, i ens fa reflexionar que aprendre i millorar en perspectiva de gènere és necessari i urgent.
Programa
Benvinguda i presentació
- Elvira Bisbe, presidenta del Col·legi de Metges de Barcelona.
Conversa amb les autores
- Isabel Muntané, periodista feminista especialitzada en violències masclistes i mitjans de comunicació. Professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació i del Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere de la UAB.
- Blanca Coll-Vinent, metgessa especialista en Medicina Interna, adjunta al Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona, on va crear i encara coordina la Comissió Clínica de Sexe i Gènere en Salut.
Preguntes i comentaris dels lectors
Inscripció Presencial