Error al procesar el archivo SSI

Món professional

 

Jaume Sellarès
Coordinador General del 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya Vicepresident del CoMB

3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya

Els metges catalans reafirmen el seu compromís amb la societat i amb els valors de la professió

Amb la Declaració de Girona, els metges han refermat el compromís amb les persones, amb els valors de la professió, amb el Codi de Deontologia, amb la formació i l'excel·lència, amb els joves metges del futur, amb la defensa d'entorns laborables estables i amb la ciutadania i el país

El 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, celebrat el 10 de novembre de 2016, va reunir prop d'un miler de metges al Palau de Congressos de Girona amb l'objectiu de revisar quin model de metge volem davant dels canvis i els nous reptes que afronta la professió: la realitat demogràfica de la població i també del col·lectiu mèdic, la influència de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), el canvi de rol dels pacients, la crisi econòmica i la precarietat pressupostària.

Durant els quatre mesos previs a la celebració del Congrés, tots els metges i metgesses catalans van poder participar en el debat virtual disponible a la intranet del Congrés. A Girona, la professió mèdica, representada per 800 metges delegats escollits per sorteig, va debatre i votar les ponències treballades pels grups redactors al voltant de quatre temàtiques: Lideratge i participació; Noves realitats i nou professionalisme; La formació del metge del futur, i Proposta d'actualització del Codi de Deontologia.

Es va debatre sobre la necessitat de recuperar el lideratge professional dels metges en el sistema sanitari, la posada en marxa de noves fórmules d'organització assistencial i de propostes de participació, com l'elecció del director mèdic o del director d'equip, la gestió autònoma de l'agenda i del pressupost.

Acte inaugural del 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya.

Es van elaborar unes recomanacions per definir quin és el metge que la societat necessita i quin ha de ser el seu rol i es van analitzar els sistemes de formació actuals per adaptar-los a possibles necessitats futures de la societat. També es va fer una revisió de l'actual Codi de Deontologia per adaptar-lo als nous contexts, amb especial atenció en els models d'atenció al final de la vida i en l'impacte de les TIC.

El Congrés va culminar amb l'aprovació de la Declaració de Girona, un document que recull en deu punts els aspectes que els metges catalans considerem que són clau perquè la professió pugui fer front als nous reptes del futur, tot garantint la qualitat de l'exercici i tenint sempre present que les persones són el centre de l'activitat i de la vocació dels professionals.

Amb la Declaració de Girona, els metges han refermat el compromís amb les persones, amb els valors de la professió, amb la qualitat, amb el treball en equip, amb el Codi de Deontologia, amb la formació i l'excel·lència, amb els joves metges del futur, amb la implicació i la responsabilitat a l'hora de prendre decisions amb autonomia, amb la defensa d'entorns laborables estables i amb la ciutadania i el país.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, impulsor del Congrés, va elaborar el vídeo #elmetgequevolem per fer arribar la Declaració de Girona i el compromís dels metges a tota la societat amb el lema "Construïm junts la professió del futur al servei de les persones".



Error al procesar el archivo SSI