Error al procesar el archivo SSI

Innovació, tecnologia i comunicació

 

Antoni Trilla
Vocal de la Junta de Govern

Un referent per als mitjans de comunicació

Els temes que han obtingut més ressò mediàtic han girat al voltant de les denúncies i accions del CoMB contra la precarietat laboral dels metges i l'anàlisi de la demografia mèdica.

La presència del Col·legi a través dels seus representants als mitjans de comunicació és un element cabdal per consolidar el paper de la institució com a referent dels àmbits professional i sanitari en el debat públic i social. Al llarg del l'any 2017, el CoMB ha aparegut als mitjans en 2.060 ocasions (5,2 impactes diaris de mitjana), tant per explicar i difondre iniciatives, projectes i posicionaments propis de manera proactiva, com per donar resposta a consultes sorgides des dels mitjans (en aquest cas, s'han gestionat 289 peticions de mitjans: premsa digital i en paper, ràdio i televisió), en què es sol·licitaven posicions o valoracions de l'entitat i també de professionals experts en temes concrets.

El departament de Premsa i Mitjans Externs ha elaborat i publicat 70 notes d'actualitat (36 de les quals han estat notes i comunicats de premsa), a través de les quals s'ha recollit i difós bona part de l'activitat del CoMB. Els temes que han obtingut més ressò mediàtic han girat al voltant de les denúncies i accions del CoMB contra la precarietat laboral dels metges, especialment la compareixença al Parlament, el març de 2017, del president i del vicesecretari del Col·legi per informar els diputats de la gravetat de la situació que viu el col·lectiu. L'anàlisi de la demografia mèdica i, especialment, les dades i projeccions de què disposa el CoMB en relació amb el repte d'afrontar el relleu generacional de professionals també han captat l'atenció dels mitjans.

El CoMB ha convocat dues rodes de premsa per presentar públicament iniciatives d'especial interès: el seu pla amb mesures per contribuir a avançar en matèria de conciliació als centres sanitaris i un document de posició del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) sobre el risc que suposen les pseudoteràpies per als malalts oncològics. Totes dues qüestions han tingut una cobertura molt àmplia als als mitjans i van ser iniciatives reconegudes pels premis "Las mejores ideas de la sanidad 2017" atorgats per la publicació Diario Médico, juntament amb el curs autoformatiu per a tutors MIR de la Fundació Galatea. També ha destacat l'atenció dels mitjans cap al document amb reflexions i propostes per millorar l'atenció primària, on es recullen les aportacions de més de 150 professionals sorgides del debat promogut pel CoMB.

En la línia dels darrers anys, també durant el 2017 les informacions i actes d'àmbit comarcal del Col·legi han continuat generant cada cop més interès i guanyant presència als mitjans locals.


Error al procesar el archivo SSI