Informació d'interés

Articles i testimonials

Cas real 2 - Programa de Protecció Social

El COMB vetlla per la millora de les condicions de vida dels metges i dels seus familiars directes. A continuació us exposem el cas real d’un col·legiat al qual s’ha pogut ajudar a través del Programa de Protecció Social:

Una metgessa col·legiada contacta amb el Programa de Protecció Social exposant la seva situació familiar a la treballadora social:


“La metgessa té tres fills: un nen de cinc anys i dues bessones de dos anys. El fill pateix una disminució psíquica que l’Administració pública ha valorat com a dependència moderada, i estan a l’espera del recurs social i assistencial.
En el mateix nucli de convivència es troben els pares de la metgessa. El pare pateix un deteriorament cognitiu que l’Administració pública ha valorat com a dependència severa.
Aquesta malaltia invalida al pare de la metgessa per desenvolupar el seu dia a dia de manera autònoma, sent totalment dependent per a les activitats quotidianes. És la mare de la metgessa qui s’ocupa del seu marit, sent la cuidadora principal.
Per al seu pare i per al seu fill, i per tenir cura de la resta de membres del nucli familiar, la metgessa sol·licita suport social i econòmic.

El Programa de Protecció Social ajuda a la metgessa de la següent manera:


  • S’orienta a la metgessa perquè realitzi una sol·licitud d’ajuts socials a l’Administració pública donat el reconeixement de la situació de dependència severa del seu pare. A més, se li ofereix ajut econòmic per tal d’alliberar a la seva mare de la càrrega assistencial que suposa la malaltia amb un cuidador professional.

  • En relació al seu fill de cinc anys, la metgessa rebrà ajuts econòmics per a l’adaptació de la llar per poder adequar l’accés al bany i el maneig personal del seu fill. A més, la treballadora social li recorda la possibilitat de sol·licitar suport econòmic a la llar d’infants ja que es tracta d’una família nombrosa.

  • En tercer lloc, per facilitar la conciliació de la vida familiar i la laboral, se li ofereix a la metgessa la possibilitat de beneficiar-se de 100 hores de suport d’un cangur per als seus tres fills mitjançant el servei d’una empresa especialitzada.


Si vosaltres o algun familiar directe patiu una situació que posi en qüestió la vostra autonomia personal i familiar derivada de situacions vinculades a problemes de salut i/o socials, podeu contactar amb nosaltres al telèfon d’informació 93 567 88 94 o al correu electrònic protecció-social[arrova]comb.cat.

Envia'ns la teva consultaEns pots trobar a...

E-mail:


Treballadores socials:
Hores concertades


Tel
:
93 567 88 94 (directe)
93 567 88 88

Fax:
93 567 88 93

Atenció al públic:
Dll a dv matí de 8.30 a 14.30
Dll a dj tarda: hores concertades

Agost, tardes tancat


Localització:
1a planta
Ascensors A i B

 

 

El Programa de Protecció Social és una iniciativa gestionada per Medinankeia

 

Certificat de qualitat ISO 9001:2015 - Sistemes de Gestió de la Qualitat

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web