Informació d'interés

Articles i testimonials

Cas Real 1 - Programa de Protecció Social

El COMB vetlla per la millora de les condicions de vida dels metges i dels seus familiars directes. A continuació us exposem el cas real d’un col·legiat al qual s’ha pogut ajudar a través del Programa de Protecció Social

L’esposa d’un col·legiat contacta amb el Programa de Protecció Social exposant la seva situació familiar a la treballadora social:


“El seu marit, que és metge, pateix una malaltia degenerativa de llarga evolució que l’incapacita i invalida per realitzar per ell mateix qualsevol activitat bàsica de la vida diària.
En el mateix domicili viu la única filla de la parella, de 35 anys, la qual presenta una lesió medul·lar per accident de trànsit i necessita ajudes tècniques per als seus desplaçaments.
Fins el moment, l’esposa no ha sol·licitat cap altre recurs de caire públic”.L’esposa, que és la cuidadora principal, demana a la treballadora social del COMB orientació i informació sobre el suport que se li pot oferir.


El Programa de Protecció Social ajuda l’esposa del col·legiat de la següent manera:


  • S’orienta la cuidadora principal perquè realitzi una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència del seu marit i de la seva filla per tal de poder tenir dret als serveis i prestacions vinculats per part de l’Administració pública.

  • També se l’orienta per sol·licitar el reconeixement del grau de disminució, a la vegada que se l’informa de tot el que impliquen aquestes sol·licituds.

  • La treballadora social valora el grau de dependència per tal que la família es pugui beneficiar dels “Ajuts Socials” del programa del COMB. S’indica a l’esposa del metge que pot sol·licitar el recurs “Descans per al cuidador” per tal de donar-li suport com a cuidadora familiar principal i així poder disposar de fins a 30 dies de descans anuals. Durant aquest període, el metge tindria les seves necessitats d’atenció satisfetes per un altre cuidador.

  • En relació a la filla s’orienta la mare a sol·licitar el “Suport econòmic per a ajudes tècniques” del programa de Protecció Social ja que precisa d’una cadira de rodes motoritzada, i també se li recomana sol·licitar el “Servei d’atenció a domicili” per tal de d’obtenir suport en el seu maneig personal.


Si vosaltres o algun familiar directe patiu una situació que posi en qüestió la vostra autonomia personal i familiar derivada de situacions vinculades a problemes de salut i/o socials, podeu contactar amb nosaltres al telèfon d’informació 93 567 88 94 o al correu electrònic protecció-social[arrova]comb.cat.
Envia'ns la teva consultaEns pots trobar a...

E-mail:


Treballadores socials:
Hores concertades


Tel
:
93 567 88 94 (directe)
93 567 88 88

Fax:
93 567 88 93

Atenció al públic:
Dll a dv matí de 8.30 a 14.30
Dll a dj tarda: hores concertades

Agost, tardes tancat


Localització:
1a planta
Ascensors A i B

 

 

El Programa de Protecció Social és una iniciativa gestionada per Medinankeia

 

Certificat de qualitat ISO 9001:2015 - Sistemes de Gestió de la Qualitat

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web