Obituaris

Rosa Mª Viñas Trullás

(1955-2018)

El 21 de maig, ens va deixar la doctora Rosa Maria Viñas Trullás, directora mèdica de la Clínica Bonanova de Cirurgia Ocular i oftalmòloga de l’Institut Català de Retina des de l’any 2000, i vocal del Patronat de la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguesa des del 2008.

Text complet

Cercar

 

Darreres publicacions

Rosa Mª Viñas Trullás
(1955-2018)

El 21 de maig, ens va deixar la doctora Rosa Maria Viñas Trullás, directora mèdica de la Clínica Bonanova de Cirurgia Ocular i oftalmòloga de l’Institut Català de Retina des de l’any 2000, i vocal del Patronat de la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguesa des del 2008.

Llibert Padró i Ubeda
(1937-2017)

Ja ha fet un any que en Llibert Padró i Ubeda ens va deixar. Es va formar i va exercir fins a la seva jubilació com a neuròleg en el Servei de Neurologia de l’Hospital de la Vall d’Hebrón, on fou responsable de la Unitat d’Epilèpsia. Sabedor de les limitacions de la neurologia per aprofundir en l’essència de la naturalesa humana va fer la carrera de filosofia i no va deixar mai de cercar els viaranys del pensament humà.

Manuel Subirana Cantarell
(1937-2018)

El 15 d’abril va morir el nostre company Manuel. A l’Hospital del Sagrat Cor em va impressionar la seva capacitat d'empatitzar amb el pacient. Ell venia d’Estrasburg on va adquirir una sòlida formació en neuroradiologia i en les tècniques de l’arteriografia que representaven una revolució en el procés diagnòstic. També vaig aprendre dels seus minuciosos interrogatoris, primordials en el tractament i pronòstic de l’epilèpsia.

Josep Maria Arimany Ridaura
(1927-2018)

Resumir en unes simples paraules l’extensa biografia sobre el perfil humà del Dr. Arimany, així com voler descriure en poques paraules el llarg recorregut del personatge, fora inimaginable. D’aquí el reduccionisme imposat, per tal de ressaltar succintament els seus trets fonamentals, tant pel que fa a la persona, com al seu propi àmbit professional.

Joan Rodés
(1938-2017)

La mort del doctor Joan Rodés, no per previsible i esperada, ha deixat de ser un cop emocional per a tots els que hem conviscut amb ell al llarg de molts anys. Joan Rodés ha estat un metge irrepetible. La seva productivitat va ser enorme, en paral·lel a la seva dedicació al progrés de la medicina a Catalunya i a Espanya.   

Professor Joaquim Barraquer
(1927-2016)

Joaquim Barraquer ens ha deixat, però ens queda tota la seva obra, que ens el farà recordar i tenir-lo sempre present. El centre que deixa és reconegut com un centre altament especialitzat, amb equips multidisciplinaris molt competitius, fet que es reflecteix en el seu prestigi nacional i internacional. Bon científic, competent i apassionat per la seva especialitat tenia uns valors personals que el van fer un oftalmòleg bo. Era una persona afable, tolerant, perfeccionista, perseverant, prudent i entregada als seus malalts. El seu esperit solidari el porta a crear la Fundació Barraquer per ajudar persones necessitades.

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web