Obituaris

Josep Maria Arimany Ridaura

(1927-2018)

Resumir en unes simples paraules l’extensa biografia sobre el perfil humà del Dr. Arimany, així com voler descriure en poques paraules el llarg recorregut del personatge, fora inimaginable. D’aquí el reduccionisme imposat, per tal de ressaltar succintament els seus trets fonamentals, tant pel que fa a la persona, com al seu propi àmbit professional.

Text complet

Cercar

 

Darreres publicacions

Josep Maria Arimany Ridaura
(1927-2018)

Resumir en unes simples paraules l’extensa biografia sobre el perfil humà del Dr. Arimany, així com voler descriure en poques paraules el llarg recorregut del personatge, fora inimaginable. D’aquí el reduccionisme imposat, per tal de ressaltar succintament els seus trets fonamentals, tant pel que fa a la persona, com al seu propi àmbit professional.

Joan Rodés
(1938-2017)

La mort del doctor Joan Rodés, no per previsible i esperada, ha deixat de ser un cop emocional per a tots els que hem conviscut amb ell al llarg de molts anys. Joan Rodés ha estat un metge irrepetible. La seva productivitat va ser enorme, en paral·lel a la seva dedicació al progrés de la medicina a Catalunya i a Espanya.   

Professor Joaquim Barraquer
(1927-2016)

Joaquim Barraquer ens ha deixat, però ens queda tota la seva obra, que ens el farà recordar i tenir-lo sempre present. El centre que deixa és reconegut com un centre altament especialitzat, amb equips multidisciplinaris molt competitius, fet que es reflecteix en el seu prestigi nacional i internacional. Bon científic, competent i apassionat per la seva especialitat tenia uns valors personals que el van fer un oftalmòleg bo. Era una persona afable, tolerant, perfeccionista, perseverant, prudent i entregada als seus malalts. El seu esperit solidari el porta a crear la Fundació Barraquer per ajudar persones necessitades.

Ramon Balius Juli
(1928-2016)

El juny passat ens va deixar en Ramon Balius i Juli. Personalitat amb múltiples facetes, però dedicat plenament a les seves cinc grans passions: la medicina, l’esport, l’art, la família i el país. Va recórrer el trànsit des de la cirurgia general, abraçant totes les seves expressions, fins a la traumatologia de l’esport com a subespecialitat de la cirurgia ortopèdica i traumatologia. Va liderar des de 1997 tot el procés reivindicatiu dels metges amb la Previsión Sanitaria Nacional referent a la cobertura de la jubilació. El CoMB es va implicar en la seva lluita i tots junts van guanyar judici rere judici fins al reconeixement dels seus drets. El Col·legi li va expressar el seu reconeixement atorgant-li el 2004 el Premi a l’Excel·lència Professional.

Carlota Basil i Almirall
(1953-2016)

La Carlota Basil va morir a l’hospital el 13 de Juny, als 62 anys. Era especialista en obstetrícia i ginecologia a l’Hospital del Mar, responsable de la sala d’hospitalització d’aquest servei, i una persona molt apreciada pels seus companys d’especialitat. Les persones com ella, amb elevats ideals de justícia i equitat, fan que rutllin i progressin els comitès hospitalaris relacionats directament amb la seguretat del malalt. No podrem substituir aquesta doctora sensible, entregada a les seves malaltes i dotada d’un alt esperit crític, necessari per donar suport a les mesures més adients per resoldre els problemes del dia a dia en els hospitals. Trobarem a faltar la seva impressionant energia per defensar el que és millor per al malalt.

Josep Visa Miracle
(1938-2016)

Em sento privilegiat per haver pogut gaudir en profunditat d’aquestes tres versions d’en Josep Visa. Era un cirurgià inquiet, imaginatiu, innovador —especialment en els camps de la hipertensió portal, la cirurgia hepàtica i el trasplantament hepàtic—, provocador a voltes, pletòric de recursos, un líder indiscutible i un gran mestre. En Josep Visa era eficaç i afectuós amb els seus malalts. Era un bon metge i un metge bo. Plenament situat al seu temps amb fermes conviccions en temes socials i polítics. En Visa era un bon home i ha estat un bon amic. Els seus malalts, els seus deixebles, companys, amics, l’Hospital Clínic —va ser cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva—, la Facultat de Medicina —va ser professor titular— i, en general, la medicina catalana tenim molt per agrair-li.

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web