Obituaris

Miquel Puig Massana

(1924-2018)

El 4 de juliol passat va morir un dels grans pioners de la cirurgia cardíaca (CCA) catalana i espanyola. Llicenciat el 1949, es dedicà a la cirurgia general, però en la segona part dels anys cinquanta es va sentir atret per la CCA, que aleshores començava

Text complet

Cercar

 

Darreres publicacions

Miquel Puig Massana
(1924-2018)

El 4 de juliol passat va morir un dels grans pioners de la cirurgia cardíaca (CCA) catalana i espanyola. Llicenciat el 1949, es dedicà a la cirurgia general, però en la segona part dels anys cinquanta es va sentir atret per la CCA, que aleshores començava

Manel Carreras Padrós
(1947-2019)

En Manel i jo vàrem estudiar conjuntament als Jesuïtes del Carrer de Casp i posteriorment la Llicenciatura de Medicina. Els dos vàrem fer l’especialitat d’Obstetrícia i Ginecologia i ens vàrem integrar a la Clínica Universitària de l’Hospital Clínic, però en Manel, molt més inquiet, se’n va anar a l’Hospital de Sant Pau, quan allí es va posar en marxa el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia. Amb els anys, va passar a fer només medicina privada. Compaginava la nostra especialitat amb la seva segona vocació, que era la història de la medicina. El 1977 va ser nomenat Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. En Manel era un home de tracte fàcil, de conversa interessant i amena, però sobretot, amant de la seva professió de metge i de l’especialitat.

Julio Vallejo Ruiloba
(1945-2019)

El professor Julio Vallejo ens va deixar el passat 14 de gener després d’una vida professional eminent i de gran influència en la psiquiatria espanyola, en la qual va destacar de manera excel·lent en l’assistència, la docència i la investigació. Era un excel·lent comunicador, molt sociable, accessible i vitalista. Va impulsar la investigació i promogué una escola de psiquiatria basada en el coneixement científic combinat amb la pràctica clínica i exercí una gran influència en moltes generacions de professionals. Als que vam tenir la sort d’estar pròxims a ell, el seu record i les seves ensenyances ens acompanyaran en la nostra vida professional.

Josep Maria Domènech i Mateu
(1944-2019)

El dia 2 de gener de 2019 ens va deixar el professor Josep Maria Domènech i Mateu, catedràtic d’Anatomia Humana a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El doctor Domènech va dedicar la vida a la seva vocació: l’estudi de l’anatomia i de l’embriologia humana, i a la seva passió: l’ensenyament.

Amat Palou Sanromà
(1938-2019)

Ens vam conèixer a la Facultat de Medicina de la UB, cursant la Llicenciatura (promoció del 1962). El doctor Palou es va formar com a pediatre (especialment, en endocrinologia pediàtrica) i, com a tal, va treballar a l’Hospital de Sant Joan de Déu. L’any 2006, l’Amat es va incorporar a la Comissió de Deontologia del CoMB, de la qual jo ja formava part, i es va consolidar en el període 2014-2018, en què jo n’era el president i ell el secretari. Fins aleshores, jo havia conegut el company; després, vaig conèixer la persona. I la persona va resultar ser un home bo, un professional compromès, carregat d’humanitat i de sentit comú, i un amic lleial. El seu traspàs ens ha deixat, a aquells que l’hem tingut com a amic, un buit difícil d’omplir.

Jan Garcés Brusés
(1933-2019)

El 14 de gener de 2019 va morir el doctor Jan Garcés Brusés. Va néixer a Barcelona el 2 de maig de 1933. Fill del poeta Tomàs Garcés i de Pilar Brusés. Llicenciat en Medicina a la Facultat de Medicina UB (1957). Grau de doctor per la UAB, amb Premi Extraordinari de Doctorat el 1977. Exercí la medicina, simultaniejant l’atenció ambulatòria, a l’Institut Social de la Marina, amb l’hospitalària, a l’Hospital del Mar de Barcelona. Allí participà en la creació de la primera UCI de Catalunya i pionera d’Espanya. El 1983 va col·laborar en la posada en funcionament de l’Hospital General de Catalunya, on exercí la medicina fins a la seva retirada professional.

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web