Obituaris

Miquel Puig Massana

(1924-2018)

El 4 de juliol passat va morir un dels grans pioners de la cirurgia cardíaca (CCA) catalana i espanyola. Llicenciat el 1949, es dedicà a la cirurgia general, però en la segona part dels anys cinquanta es va sentir atret per la CCA, que aleshores començava

Eduard Castells Cuch, excap de Secció i Servei de CCA, jubilat, de l’Hospital Universitari de Bellvitge

El 4 de juliol passat va morir un dels grans pioners de la cirurgia cardíaca (CCA) catalana i espanyola. Llicenciat el 1949, es dedicà a la cirurgia general, però en la segona part dels anys cinquanta es va sentir atret per la CCA, que aleshores començava. Es formà amb Santy i Michaud (Lió). Practicà la CCA a cor tancat i preparà la de cor obert amb circulació extracorpòria: va crear una màquina i va fer molta experimentació. El 1960, va fer la primera operació amb èxit de Catalunya. El 1966 és nomenat cap de CCA del Centre Quirúrgic Sant Jordi, i el va convertir en el més actiu de Catalunya, amb nivell internacional, i el 1974 de l’hospital de Bellvitge, on segueix i amplia aquestes qualitats. Es jubilà el 1990, per dedicar-se a les seves aficions.

Gran amant de la seva família, l’esposa Pilar i els seus vuit fills. Aficionat a la natura i les arts. Gran professional, seriós, bon tècnic, hàbil i innovador. Dedicat al malalt.

Desenvolupà tècniques pròpies, reconegudes al món. La seva activitat científica fou considerable. Mestre d’un destacat grup d’especialistes espanyols que l’apreciaven molt.

Adéu, mestre i “jefe”. Esperem tornar a trobar-nos.

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web