Obituaris

Vanesa Cuadrado Claramonte

1976-2019

El 17 de maig de 2019 ens va deixar, massa aviat, la nostra amiga i companya Vanesa Cuadrado Claramonte, excel·lent oftalmòloga de l’Institut Català de Retina (ICR) i directora mèdica de la Clínica Bonanova de Cirurgia Ocular. Vam tenir la sort de coincidir amb ella a l’ICR pràcticament des dels inicis de la seva gran carrera professional, malauradament curta, però exemplar. La Vanesa era una persona propera, molt accessible, de tracte encantador, amant de la seva família, dels seus amics, de la seva professió i de l’especialitat, el que feia que els seus pacients l’estimessin.

Ignasi Jürgens, director mèdic de l’Institut Català de Retina

Parlem de tu, però no pas amb pena.

Senzillament parlem de tu, de com ens vas deixar,

del sofriment lentíssim que va anar marfonent-te,

de les teves coses parlem i també dels teus gustos,

del que estimaves i el que no estimaves, del que feies i deies i senties;

de tu parlem, però no pas amb pena.

I a poc a poc esdevindràs tan nostre que no caldrà ni que parlem de tu per recordar-te;

a poc a poc seràs un gest, un mot, un gust, una mirada que flueix sense dir-lo ni pensar-lo.

Miquel Martí i Pol

 

El 17 de maig de 2019 ens va deixar, massa aviat, la nostra amiga i companya Vanesa Cuadrado Claramonte, excel·lent oftalmòloga de lInstitut Català de Retina (ICR) i directora Mèdica de la Clínica Bonanova de Cirurgia Ocular.

Va néixer a Barcelona el 10 de setembre de 1976. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona lany 2001.

Vam tenir la sort de coincidir amb ella a lICR pràcticament des dels inicis de la seva gran carrera professional, malauradament curta, però exemplar. La Vanesa va créixer acadèmicament i professionalment amb nosaltres. Lany 2004 va començar amb nosaltres la seva formació com a metgessa resident en Oftalmologia a lInstitut Català de Retina. Posteriorment i també en el nostre centre, va realitzar el Màster en Cirurgia Oculoplàstica, Òrbita i Vies Lacrimals, consolidant la seva vocació per aquesta especialitat quan va ser incorporada com a metgessa adjunta del Departament d'Òrbita i Oculoplàstica de l'ICR.

Va anar assumint càrrecs importats de responsabilitat a lICR, acceptant el repte dexercir de cap de Servei d'Oftalmologia de l'Hospital de Vilanova. Finalment, i avalada per la seva trajectòria i vàlua professional, la vam nomenar directora mèdica de la Clínica Bonanova de Cirurgia Ocular.

La Vanesa era una persona propera, molt accessible, de tracte encantador, amant de la seva família, dels seus amics, de la seva professió i de lespecialitat, el que feia que els seus pacients lestimessin.

La Vanesa exercia la professió amb vocació, professionalitat i compromís, amb una clara entrega als seus pacients, que sempre la recordaran com una oftalmòloga accessible, preparada, humil i empàtica. Els tractava amb gran estima i proximitat, i estava sempre disponible, tant per a ells com per als seus companys. Així et recordarem també nosaltres. Per tots els companys de lICR, el teu llegat ens servirà de guia i la teva manera de fer, destar, de tractar amb tot el personal de la casa i amb els pacients ens farà dexemple.

Persona de mirada dolça, va ser fidel als seus principis i va lluitar per tot el que volia fins a aconseguir-ho. La Vanesa era, per sobre de tot, una molt bona persona.

Descansa en pau.

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web