Consells abans de marxar

Abans de marxar a l'estranger a una missió de cooperació cal seguir rigorosament una sèrie de consells que facilitaran la teva partida, milloraran les condicions de la teva instància i seran d'ajuda en cas de dificultats.

Els consells els podem agrupar en:

Salut

La prevenció de malalties endèmiques d'algunes zones és bàsic per la salut del cooperant i cal estar informat de la situació sanitària del país i si cal, actualitzar les vacunes i/o contactar amb centres de vacunació internacional amb temps suficient abans de marxar. És recomanable seguir els consells de salut un cop estiguis a la zona de cooperació i a la tornada per mantenir aquests estàndards de salut.

Seguretat/Assegurança

Consulta les recomanacions del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació d'Espanya (MAEC) abans de marxar. Pren nota de l'ambaixada o consolat espanyol més proper al lloc de destinació per a qualsevol emergència I, si l'estància es preveu llarga, inscriu-t'hi. És recomanable concretar una assegurança de viatge àmplia i que inclogui la repatriació i la responsabilitat civil. Podeu demanar més informació a: Medicorasse.
La inscripció al registre de viatgers del web del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació abans de marxar permet facilitar les teves dades i del teu viatge en cas d'una emergència.

Activitat Professional

Abans de marxar informa't dels requisits legals del país o països on faràs cooperació per poder exercir com a metge. Sovint és obligatòria la col·legiació tot i treballar en llocs allunyats d'àmbits urbans o rurals.

Si al marxar a fer cooperació et dones de baixa del col·egi, per tornar et caldrà poder acreditar que no has estat ni inhabilitat ni suspès mitjançant un certificat de Bona Praxi emès per les autoritats competents del país on has exercit. Aquest certificat actua com a "passaport professional", i et permetrà tornar a donar-te d'alta ja que acreditarà que durant l'exercici no hi ha hagut cap mala praxi ni sanció.

Avisa al teu col·legi professional de que vas a l'estranger a fer cooperació i de tots els llocs on exerciràs com a metge. A la Unitat d'Atenció al Col·legiat t'orientaran sobre la documentació que necessitaràs al tornar i que depèn de cada país. Així evitaràs ensurts i problemes burocràtics i legals.

Altres

Assegura't que tens la documentació necessària per viatjar (Passaport, DNI, carnet de conduir internacional) i en regla, tant el visat com el bitllet de tornada. Informa a algun familiar o persona de confiança sobre els detalls del teu viatge (itinerari, adreces, allotjaments, contactes).
No oblidis portar una farmaciola personal pel teu ús personal independenment del material que portis per cooperació i una quantitat suficient de diners en la moneda del país (a part, es recomenable portar euros o dòlars segons el país de destí).

Ens pots trobar a...

E-mail:


Tel
:
93 567 88 88

Atenció al públic
:
Dll a Dv de 8.00 a 14.30
Dm i Dj de 16.00 a 17.30

Localització:
1a planta
Ascensors A i B
COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web