Plantes medicinals, interaccions i efectes secundaris

(Edició 1a)

Adreçat a / Necessitats de formació

Curs adreçat a metges, estudiants de medicina i altres professionals relacionats amb ciències de la salut.


Objectius docents

Objectius generals: Conèixer els efectes secundaris i les possibles interaccions entre els medicaments de síntesis i les plantes medicinals més utilitzades per la població.

Objectius específics: Conèixer: concepte d’interacció, efecte secundari i contraindicació, els diferents mecanismes de les interaccions, les
plantes medicinals més utilitzades per la població i les possibles interaccions amb el medicaments de síntesi. Aprendre a utilitzar eines via on line per
trobar informació científica sobre possibles interaccions, efectes secundaris i
contraindicacions de la utilització de plantes medicinals: Monografies de l’OMS (Organització Mundial de la Salut), EMA (Agencia Europea del Medicament), ESCOP (European Scientific Cooperative On Phytotherapy)


Temari (+)

Metodologia docent

Curs pràctic sobre interaccions de plantes medicinals i medicaments de síntesi. Casos clínics. Valorar efectes secundaris i interaccions.
Material: En format paper i per internet l’alumne disposarà del material que es farà servir a la classe presencial. Plataforma fitoteràpia.net on trobaran informació d’interaccions de les plantes medicinals.


Avaluació

Assistència mínima del 80 % a les classes presencials i test multiresposta.
Participació activa en els debats almenys 2 aportacions. Resolució del casos clínics i de la recerca d’una determinada planta medicinal incidint directament amb interaccions amb medicaments de síntesi i efectes secundaris. Test i enquestes pre i postformació de valoració dels alumnes.


Calendari

Del 3 d'octubre al 2 de novembre de 2018.
Presencial 3,10,24,31 d'octubre de 2018, de 17.30 a 20.30 hores
Nombre d’hores: 24 hores (12 h presencials i 12 h on line)
Lloc: Centre d’Estudis Col·legials del CoMB


Directors
  • Gemma Baulies Romero. Llicenciada en Medicina i Cirurgia. Especialista en pediatria i les seves àrees específiques. Codirectora i professora de cursos de fitoteràpia del COIB i de l'Institut Català de la Salut (ICS).
  • R. M. Torres. Diplomada en Infermeria (UB). Màster en Fitoteràpia (UB). Màster Interuniversitari en Plantes Medicinals i Fitoteràpia (UAB, AB, COFB).

Matrícula

Fins el 18 de setembre de 2018:
Col·legiats CoMB: 227€
No col·legiats: 315€

Després del 18 de setembre de 2018:
Col·legiats CoMB: 250€
No col·legiats: 347€

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 3,4 (019890-MD) crèditsInscriu-te a un curs


Ens pots trobar a...

E-mail:Tel:
93 567 88 88

Fax:
93 567 88 59

Atenció al públic:
Dll a Dv de 9.00 a 14.00
Dll a Dv de 16.00 a 20.00Localització:
Planta -1
Accés des del carrer Vilana (cantonada amb Dalmases)

 


COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web