Suport vital immediat

(Edició 1a.)

Adreçat a / Necessitats de formació

És un curs destinat a formar els intervinents en la detecció precoç del deteriorament d’un pacient i a aplicar les mesures inicials, en espera de l’arribada dels Equips d’Emergències Mèdiques que puguin realitzar el Suport Vital Avançat (SVA). És, per tant, un curs que se situa en la franja entre el Suport Vital Bàsic amb Desfibril·lador extern automàtic (SVB-DEA) i el SVA.
IMPORTANT: Per a la realització del curs, és necessari que l’alumne disposi del coneixement i domini del SVB amb acreditació reconeguda pel CCR.
ADREÇAT A: metges, infermers/es que presten atenció directa sobre els malalts.


Objectius docents

Al final del curs l’alumne ha de ser capaç de:
1.- Identificar i tractar a un pacient agut greu mitjançant l’aproximació ABCDE (via Aèria, Respiració, Circulació, Discapacitat, Exposició).
2.- Identificar i tractar a un pacient en aturada cardiorespiratòria amb desfibril·lació externa automàtica o manual, material instrumental de la via aèria i accés vascular d’urgència, en espera de l’arribada d’assistència més especialitzada.
3.- Identificar les arítmies periaturada segons l’estructuració del mòdul d’arítmies dels cursos de suport Vital Avançat.
3.- Incorporar-se com a membre de l’equip de suport vital avançat si fos necessari.


Temari (+)

Metodologia docent

La fase no presencial disposa d’una informació inicial i de diverses fases cada una d’elles amb un període obert que un cop finalitzat impedeix entrar-hi. Hi ha diversos tipus de tasques. Les preguntes són avaluades pel director. L’objectiu fonamental d’aquesta metodologia és que l’alumne adquireixi els coneixements teòrics prèviament al curs i dedicar el 90% de la fase presencial a la pràctica


Avaluació

La participació en aquesta fase no presencial i la realització de les tasques és requisit indispensable per accedir la fase presencial.
La fase presencial es divideix en teòrica i pràctica. La part teòrica és un repàs breu dels aspectes fonamentals adquirits en la fase no presencial.
La part pràctica es basa fonamentalment en l’aprenentatge de les habilitats i de les tècniques adequades a les competències del col·lectiu a qui va dirigit i simulació de casos clínics on els alumnes assumeixen un determinat rol.
Es realitzen diferents tipus d’avaluacions teòriques i pràctiques.


Calendari

Inici on line: Noves dates
26 de febrer de 2019 – presencial: divendres 29 de març de 2019 de 9 a 20 hores


Professors (+)

Matrícula

Col·legiats CoMB: 195€
No col·legiats CoMB: 230€


Observacions

*És imprescindible el coneixement i domini del SVB-DEA amb acreditació de cursos reconeguts pel Consejo Español de Resucitación (CERCP) i CCR. En cas contrari, o quan hagi transcorregut temps des de la seva formació, els alumnes hauran de presentar justificant d’haver realitzat un curs acreditat de SVB-DEA dintre de les 4-6 setmanes prèvies a la realització del curs.Inscriu-te a un curs


Ens pots trobar a...

E-mail:Tel:
93 567 88 88

Fax:
93 567 88 59

Atenció al públic:
Dll a Dv de 9.00 a 14.00
Dll a Dv de 16.00 a 20.00Localització:
Planta -1
Accés des del carrer Vilana (cantonada amb Dalmases)

 


COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web