La iatrogènia i l'ètica

(Edició 1a.)

Adreçat a / Necessitats de formació

Metges i professionals sanitaris interessats en la prevenció dels efectes adversos de les seves pròpies intervencions.

Justificació:

El progrés mèdic i sanitari ha incrementat espectacularment les possibilitats d’intervenció clínica i sanitària i també els beneficis per a la salut que se’n deriven. Lamentablement però, també s’han incrementat els efectes adversos que no sempre tenen a veure amb errors o negligències dels professionals i ni tan sols amb factors més globals del sistema sanitari, com ara els aspectes organitzatius, si no que sovint són conseqüència de causes més distants i latents, entre les quals podem destacar una certa banalització de la medicina i de la sanitat que de forma aparentment paradoxal conviu amb unes expectatives exagerades de les possibilitats de la medicina i la sanitat.


Objectius docents

El curs te com a propòsit general compartir amb els alumnes, l’aplicació de la perspectiva ètica al coneixement, prevenció i control dels danys associats a les pràctiques professionals sanitàries. En particular de les denominades ètica de la ignorància i ètica de la incertesa, perspectives que accentuen la importància de la prudència com uns dels valors cabdals dels professionals de la sanitat.


Temari (+)

Metodologia docent

Curs presencial.


Avaluació

Assistència del 80%. Enquesta pre i postformació de valoració dels alumnes.


Calendari

Dilluns 9 i dimarts 10 de juliol, de 16 a 20hores.
Hores: 8
Lloc: Centre d'estudis del CoMB


Coordinadors
  • Andreu Segura. Doctor en Medicina. Especialista en MP i Salut Pública. Forma part de la junta directiva (SEPAS) com a coordinador dels grups de treball de ètica i salut pública (amb la Fundació Grifols) i de iatrogènia (amb la OMC). Editor convidat (Salut Comunitària) rev. Gaceta Sanitaria. Vocal del Consell Assessor de Salut Pública i del Comitè de Bioètica de Catalunya. Guardonat amb els premis a l'excel·lència del CoMB; l'ordre civil de sanitat pel Ministerio de Sanidad i la medalla Josep Trueta.

Professors (+)


Observacions

Curs subvencionat per:
Fundació Víctor Grífols i LucasInscriu-te a un curs

Programa de formació

Ens pots trobar a...

E-mail:Tel:
93 567 88 88

Fax:
93 567 88 59

Atenció al públic:
Dll a Dv de 9.00 a 14.00
Dll a Dv de 16.00 a 20.00
Agost: de 8.00 a 15.00 hores
Tancat del 20 al 24 d’agost 2018Localització:
Planta -1
Accés des del carrer Vilana (cantonada amb Dalmases)

 


COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web