La iatrogènia i l'ètica

(Edició 2a.)

Adreçat a / Necessitats de formació

Metges i professionals sanitaris interessats en la prevenció dels efectes adversos de les seves pròpies intervencions.

Justificació:

El progrés mèdic i sanitari ha incrementat espectacularment les possibilitats d’intervenció clínica i sanitària i també els beneficis per a la salut que se’n deriven. Lamentablement però, també s’han incrementat els efectes adversos que no sempre tenen a veure amb errors o negligències dels professionals i ni tan sols amb factors més globals del sistema sanitari, com ara els aspectes organitzatius, si no que sovint són conseqüència de causes més distants i latents, entre les quals podem destacar una certa banalització de la medicina i de la sanitat que de forma aparentment paradoxal conviu amb unes expectatives exagerades de les possibilitats de la medicina i la sanitat.


Objectius docents

El curs te com a propòsit general compartir amb els alumnes, l’aplicació de la perspectiva ètica al coneixement, prevenció i control dels danys associats a les pràctiques professionals sanitàries. En particular de les denominades ètica de la ignorància i ètica de la incertesa, perspectives que accentuen la importància de la prudència com uns dels valors cabdals dels professionals de la sanitat.


Temari (+)

Metodologia docent

Curs presencial.


Avaluació

Assistència del 80%. Enquesta pre i postformació de valoració dels alumnes.


Calendari

Dilluns 18 i 25 de març de 2019, de 16 a 20hores.
Hores:8


Professors (+)

Matrícula

Curs subvencionat per la Fundació Víctor Grífols i Lucas.
Dipòsit de preinscripció: 70€. Caldrà haver assistit al 80 % de les sessions presencials per obtenir el retorn del dipòsit i el diploma corresponent.

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 1,0 (09/024520-MD) crèditsInscriu-te a un curs


Ens pots trobar a...

E-mail:Tel:
93 567 88 88

Fax:
93 567 88 59

Atenció al públic:
Dll a Dj de 9.00 a 18.30
Dv de 9.00 a 15.00Localització:
Planta -1
Accés des del carrer Vilana (cantonada amb Dalmases)

 


COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web