World Doctors Orchestra

La World Doctors Orchestra (WDO) ha escollit Barcelona per tancar la temporada 2017. Aquesta serà la tercera trobada de l'any de la formació, que oferirà dos concerts benèfics a favor de dues entitats catalanes dedicades a la recerca mèdica. Els concerts tindran lloc els dies 7 i 8 d'octubre a l'Auditori i Palau de Congressos de Girona i a L'Auditori de Barcelona, respectivament. El solista convidat és el violoncelista Lluís Claret, que interpretarà junt amb la WDO el Concert per a violoncel de Robert Schumann. L'Orquestra Ars Medica, com a formació local, s'encarrega de la preparació de la trobada, de l'organització dels concerts i de l'acollida dels músics de la WDO.

 

 

Concert benèfic
WDO
Concert benèfic

La WDO combina la passió per la bona música amb la solidaritat. Els seus concerts arreu del món són totalment a benefici d'organitzacions mèdiques que es dediquen a la recerca. En cada un dels concerts se selecciona una organització sense ànim de lucre local dedicada a la medicina.

Per al concert de Barcelona, les dues entitats escollides han estat:

Els concerts tindran lloc els dies 7 i 8 d'octubre a L'Auditori i Palau de Congressos de Girona i a L'Auditori de Barcelona, respectivament, i el repertori inclou la Simfonia nº 2 en Re major, op. 73, de Johannes Brahms i el Concert per a violoncel i orquestra en La menor, Op. 129 de Robert Schumann. El solista convidat és Lluís Claret, un dels intèrprets més reconeguts del nostre país.

WDO

Fundada l'any 2007, la World Doctors Orchestra (WDO) és una organització independent sense ànim de lucre que combina el plaer de la música amb la responsabilitat mèdica mundial. Està integrada per més de 1.000 metges de diferents nacionalitats que es reuneixen entre dues i tres vegades l'any a una ciutat del món per oferir un concert solidari a benefici de projectes de recerca mèdica. La WDO promou la convicció que ni les fronteres ni els interessos polítics o econòmics haurien de limitar l'accés a l'assistència sanitària bàsica.

La WDO es mou per l'esperit i la dedicació dels seus integrants, que a més de ser metges són músics gairebé professionals. De fet, per poder formar part de l'orquestra cal tenir experiència en aquesta formació i dominar un instrument clàssic.
El fundador i director de la WDO és el Dr. Stefan Willich, reconegut metge i músic alemany. Ha estudiat violí, música de cambra i direcció d'orquestra a Stuttgart i Berlín, enriquint la seva formació amb els mestres Sergiu Celibidache, Leon Fleisher i Leon Barzin. Entre 2012 i 2014 va presidir el Conservatori de Música Hanns Eisler de Berlín.

A més, el Dr. Willich és un reconegut cardiòleg, investigador i professor que actualment dirigeix l'Institute for Social Medicine, Epidemiology and Health Economics a la Universitat de Charité (Berlí).

mutual
Ens pots trobar a...

Teléfono: 93 567 88 88 - Extensión 1236

Fax: 93 567 88 24

E-mail:

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web