Benvolguts lectors,

Molts metges han adquirit una gran popularitat durant el seu exercici professional, per la qual cosa se'ls ha manifestat un reconeixement públic i permanent de diferents maneres. Fa uns anys vam dedicar la nadala a recollir els carrers de Barcelona que estaven dedicats a metges. Enguany us volem presentar metges als quals s'ha dedicat un monument en agraïment a la seva feina. Uns són al carrer a la vista dels vianants, d'altres són al vestíbul o a l'entrada d'institucions sanitàries i, finalment, n'hi ha que són al Museu d'Història de la Medicina de Catalunya. Tots han estat metges molt destacats per la seva competència o per la seva projecció social.

Amb aquesta nadala ens volem afegir als qui van pro-moure que s'esculpís cada una de les estàtues, manifestant d'aquesta manera el reconeixement de la corporació als personatges que ja van ser honorats amb un monument.

Desitjo que tingueu unes bones festes i que la lectura d'aquest text i la contemplació de les imatges us sigui agradable i instructiva.


MIQUEL BRUGUERA.
President del Col·legi de Metges de Barcelona

[ Home ]
[ Accedir al mapa de Barcelona ]