Metges i literatura

El tren de la esperanza
El tren de la esperanza
Dra. Maria Isabel Ribau Díez
Editorial Amarante. 2017
426 pàgines. Narrativa. Rústica
ISBN: 978-84-947095-4-8
20€
Correu de l’autora: isabelribauyahoo.es

Sinopsi

L’obra s’inscriu en el gènere de la novel·la històrica. Està escrita amb el bagatge d’un bon coneixement dels esdeveniments succeïts durant la Segona República, fins la rebel·lió militar de 1936, i s’hi descriu una Barcelona esponerosa i, alhora, sacsejada socialment i política.

La trama es desenvolupa entorn d’una dona resoluda, procedent d’un ambient sòrdid, que es mou bé entre els peons de la confrontació d’ideologies i classes d’un dels períodes més apassionants del segle passat. L’autora, amb un vocabulari extens i ben teixit, transmet les situacions i emocions amb l’agilitat pròpia d’una gramàtica lleugera.

Aquest llibre, escrit en clau femenina, permet també intuir els coneixements mèdics de l’autora. Captivarà tan als amants de la novel·la històrica, com als interessats pels petits tastos del passat de la Catalunya contemporània.

 

Biografia de l'autor

Maria Isabel Ribau Díez

Nada a Barakaldo el 1964, cursa els estudis secundaris a Basauri i els de la llicenciatura en Medicina i Cirurgia a la Universitat del País Basc. S’especialitza en Obstetrícia i Ginecologia a l’Hospital General Yagüe de Burgos i exerceix des d’aleshores a Barcelona.
Afeccionada als esports i a aspectes relacionats, ha seguit diversos cursos en tallers d’escriptura. Aquesta és la seva primera obra que, de ben segur, anirà seguida de moltes altres.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web