Metges i literatura

Guia terapèutica. Plantes remeieres
Guia terapèutica. Plantes remeieres
Dra. Anna Escalé i Besa i Pau Cardellach i Lliso
Farell Editors. Col·lecció Cultura Popular. 2018
158 pàgines. Fitoteràpia. Rústica.
ISBN: 978-84-92811-98-4
19€
Correu de l’autor: anna_escalehotmail.com

Sinopsi

Aquest és un manual de camp de botànica i de terapèutica natural alhora. S’hi descriuen seixanta plantes del Berguedà, que podem trobar al llarg de la Ruta de les Colònies i en molts altres indrets del país. De cadascuna se’n fa la descripció botànica, amb un bon suport fotogràfic, i s’hi detalla l’acció farmacològica, les indicacions, les preparacions i dosis, i les precaucions a tenir en compte.

L’obra està orientada al tractament de la patologia comuna en l’àmbit domèstic d’aquells que prefereixen els remeis naturals a la síntesi química com a primer recurs per resoldre els processos banals, i al tractament complementari d’altres malalties, sota consell facultatiu.

Malgrat la seva joventut, la Dra. Escalé fa anys que orienta la seva atenció a la fitoteràpia i amb el concurs del Sr. Cardellach, biòleg botànic, han donat solidesa a una obra de gran interès, que ha guanyat, l’any 2017, el Premi Doctor Pau Florejachs que atorga la Junta Comarcal del Berguedà del Col·legi de Metges de Barcelona.

 

Biografia de l'autor

Anna Escalé i Besa

Anna Escalé i Besa neix a Puig-reig (el Berguedà) l’any 1987. Cursa els primers estudis a la comarca i, posteriorment, Medicina a la UB, i obté la llicenciatura el 2011. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària el 2016 i màster en Medicina Naturista per la UB IL3 i el CMB. Actualment exerceix de metgessa de família a l’EAP Navàs – Balsareny.

Pau Cardellach i Lliso neix a la Garriga (Vallès Oriental) el 1990. Llicenciat en Biologia per la UAB, es dedica sobretot a la botànica i en especial a la palinologia i a les plantes mel·líferes i als productes associats, com ara les mels i pròpolis.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web