Metges i literatura

Com viura amb la malaltia. Des de l'experiència d'un metge malalt cristià
Com viure amb la malaltia. Des de l’experiència d’un metge malalt cristià
Dr. Joan Viñas i Salas
Publicacions de l’Abadia de Montserrat. 2018
152 pàgines. Assaig. Rústica
ISBN: 978-84-9883-978-4
14€
Correu de l’autor: vinyescirurgia.udl.cat


Sinopsi

Autobiografia d’una etapa de lluita per la supervivència d’un metge de gran prestigi, humanista i catòlic, que en la seva plenitud emmalalteix de càncer i assumeix el rol de pacient, renunciant a qualsevol tracte de favor.

Des de la vivència real dels fets i descrit en primera persona, l’autor es despulla de tota distinció i es mostra nu, lliure, i manifesta obertament els seus sentiments i febleses des de la fortalesa de la fe catòlica.

Aquesta és una obra que ens ensenya i impressiona, ajuda a entendre la medicina i la malaltia i és, sense cap dubte, de lectura obligada tan pels professionals de la salut com per tothom: s’hi troba consell i exemple.

 

Biografia de l'autor

Joan Viñas

Nat a Matarò (el Maresme) l’any 1950. Estudia als salesians d’Horta i es llicencia en Medicina i Cirurgia per la UB el 1973, i es doctora el 1976. Especialista en Cirurgia General el 1976 i en Cirurgia de l’Aparell Digestiu el 1979. Màster en Bioètica. Rep formació postdoctoral a Milà, Rochester, Londres i Minneapolis. Exerceix primer a Barcelona i després a Lleida. Metge cooperant. Catedràtic de Cirurgia i professor de Bioètica de la Universitat de Lleida des del 1999. Ha participat en 18 projectes de recerca i ha publicat més de cent articles, 20 capítols de llibre i tres llibres; conferenciant habitual, també és autor de més de dues-centes comunicacions. Expresident de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges de Lleida i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya. Expresident de l’ICS. Expresident de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. President de la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico-Mariana. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Avaluador de l’ANEP i de les universitats europees. Insígnia d’Or de la Professió Mèdica (2018) del CCMC. Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2018).

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web